Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su, Şirketi Yönetebilecek Yeni Birini Arıyor

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirket olarak bir teknoloji startup’ı olmaktan çıkıp finansal hizmetler şirketine dönüşmeleri gerektiğini ve bu süreç içerisinde Binance CEO’luğuna yeni bir ismin getirilmesinin ihtimal dahilinde olduğunu açıkladı.

Bu hafta SCB 10X DeFi Zirvesinde konuşan Changpeng Zhao, dünya genelindeki regülatörlerin kripto para piyasasını özellikle son birkaç ay içerisinde “çok daha fazla incelemeye başladığını” söyledi.

“Bence Binance olarak, regülatörlerle iletişim kurma konusunda şu ana dek ortaya çok iyi bir iş çıkarmadık.” diyen Zhao, bunu değiştirmek için yeni adımların atılacağını duyurdu.

Regülatörler ile iletişim kurulacak

Binance’in kurucusu ve CEO’su, regülasyon tarafında deneyimi bulunan isimleri ve özellikle eski regülatörleri Binance ekibine katmaya başladıklarını, yasal uyumluluk ekibini gitgide büyüteceklerini söyledi.

Binance son birkaç ay içerisinde Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) eski sekreterlerinden Rick McDonell’ı, FATF’in Kanada’daki yetkili kuruluşunun eski yöneticisi Josée Nadeau ve Montanalı eski senatör Max Baucus gibi isimleri kadrosuna kattı.

Regülatörler ile olan iletişimlerini iyileştirmeye çalışacaklarını söyleyen Zhao, “Her ülkenin (kripto paralarla ilgili) birbirinden farklı kuralları var.” diyerek, lokalizasyona ağırlık vereceklerini açıkladı. Binance bunun için platformunda yer alan ürünleri ülke ülke ayırmaya başlayacak.

Yeni bir CEO arayışına başladı

Regülatörlerin kripto paraları artık finansal birer varlık olarak gördüğünü söyleyen Zhao, “Biz de bunlara böyle muamele göstermeli, şirketi de bu doğrultuda yönetmeliyiz.” dedi.

Kendini bir “teknoloji girişimcisi” olarak tanımlayan Zhao, kendisini bu süreci yönetmeye uygun bir aday olarak görmüyor. Bunun için yeni bir CEO arayışına girdiğini açıklayan isim, şunları söyledi:

“Dürüst olmak gerekirse şu anda regülasyon alanında güçlü bir arka planı olan, bu organizasyonun tamamını yönetebilecek, belki de yeni CEO olabilecek kıdemli birini arıyorum. Ben bir teknoloji girişimcisiyim. Şirketi dört yıldır yönetiyorum ve şu anda girmemiz gereken bir değişim süreci var. Ben bu süreci idare edebilecek en uygun kişi olduğumu düşünmüyorum. Muhtemelen regülasyon konusunda güçlü arka planı olan biri, daha uygun olur.”

Kripto paraların artık “ağır şekilde regüle edilen” bir sektör haline geldiğini vurgulayan Zhao, tüm şirketlere bu değişim sürecine uygun şekilde hareket etmelerini tavsiye etti.

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance haziranın sonundan beri Japonya, Birleşik Krallık, İtalya, Cayman Adaları, Hong Kong, Litvanya, Polonya, Tayland gibi bölgelerin regülatörlerinden uyarılar aldı.


Görsel: Changpeng Zhao, İstanbul’da (Koin Bülteni arşivi)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!