Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Maksimum Kaldıraç Oranını 20 Kata Düşürdü

Binance CEO’su Changpeng Zhao, pazartesi günü sabaha karşı yaptığı açıklamada platformdaki maksimum kaldıraç oranının mevcut kullanıcılar için 20 kat olarak güncellendiğini duyurdu.

Türev hacmi bakımından sektörün en büyük borsası olan Binance’in CEO’su, borsadaki tüm kayıtlı kullanıcıların bundan sonra en fazla 20 katlık kaldıraç kullanabileceğini, bunun müşterileri korumak için alınmış bir karar olduğunu açıkladı.

Binance, mayısın sonunda bir duyuru yayınlayıp, BTC/USDT sözleşmeleri için kullanılabilecek maksimum kaldıraç oranının 125 kata çıkarıldığını açıklamıştı.

Geçen hafta aldığı 900 milyon dolar yatırım ile 18 milyar dolar değerlemeye ulaşan FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, dün buna benzer bir açıklama yaparak borsadaki maksimum kaldıraç oranının 101 kattan 20 kata düşürüldüğünü söyledi.

23 Temmuz tarihli New York Times haberinde, Sam Bankman-Fried’ın kaldıraç oranlarını sektör genelinde düşürme fikrini desteklediği aktarılmış, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun ise “Kaldıraç oranları, volatiliteyi güçlendiriyor. Buna şüphe yok.” yorumuna yer verilmişti.

Zhao, birkaç gün önce verdiği bir röportajda kripto para sektörünün regülatörler tarafından çok daha yakından “incelenmeye başladığını” söyleyerek, bu doğrultuda hareket etmeye başlayacaklarını açıkladı. Binance haziranın sonundan bu yana ABD, Birleşik Krallık, Cayman Adaları, Hong Kong, İtalya, Japonya, Tayland, Singapur gibi bölgelerdeki regülatörlerin radarına girdi.


Görsel: Binance Logo (Marco Verch/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!