Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan LUNA Açıklaması: Kullanıcılarımızı korumak için gereken adımı attık

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su CZ yaşanan LUNA krizi ile ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunarak hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Terra’nın sabit kripto parası UST’yi 1 dolara eşitlemek için girdiği çaba sırasında LUNA’nın fiyatının sıfırlanması ve Binance başta olmak üzere bazı borsalardan kaldırılması üzerine, platformun CEO’su CZ’den açıklama geldi. CZ süreçle ilgili yaptığı Twitter paylaşımlarında:

Binance’de kullanıcılarımızı korumaya önem veriyoruz, bu sebeple de LUNA işlemlerini askıya aldık.” diyerek açıklamalarına başladı.

Terra protokolünün barındırdığı kusurlar sebebi ile yüksek miktarda LUNA basıldığını belirten CZ, daha sonrasında platformun ağı durduğunu söyledi. Borsalarda mevcut olan LUNA dışında yeni basılan LUNA’lardan habersiz, fiyatın daha da düşeceğinin farkında olmayan kullanıcıları sebebi ile işlemleri askıya aldıklarını belirtti.

Binance’in her zaman sektörü kucaklayan, yardımcı olmaya eğilimli bir yaklaşım sergileyen ve tarafsız bir şekilde ilerlemeye çalışan bir platform olduğunu söyleyen CZ bu sefer bir istisna yapacağını ve bu yaklaşımın dışında hareket edeceğini söyledi.

Terra ekibinin UST ve LUNA krizini ele alış (alamayış) şeklinden dolayı fazlasıyla hayal kırıklığına uğradığını belirten CZ, ekipleri ile iletişime geçtiklerini ve ağı tekrardan çalıştırıp fazladan basılan UST’yi de yakmalarını talep ettiklerini ancak bir dönüş alamadıklarını ifade etti.

Yardım etmeye çalıştıklarını ve toplulukta farklı görüşler olduğunu bildiklerini söyleyen CEO, süreci 7/24 yakından takip ettiklerini ve kullanıcılarını korumanın en iyi yolunun ticaret işlemlerini askıya almak olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı. Alınacak tüm aksiyonların Binance’in resmi Twitter hesabı üzerinden duyurulacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!