Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDT Krizi Sırasında Balinalardan 710 Milyon Dolarlık Satış

Terra’nın bir dolara eşit olması gereken sabit kripto parası UST’nin 1 doların altına düşmesi sonrası, en yüksek market değerine sahip stabilcoin USDT’de yaşanan %5’lik düşüş balinalarda 710 milyon dolarlık satış hareketine sebep oldu.

Geçtiğimiz günlerde UST’nin 1 doların altına düşerek, haber yazımı sırasında 0,10 dolardan işlem gören stabilcoin’in yarattığı kriz ile Tether’in stabilcoin’i USDT de %5’e yakın düşüş gerçekleşti.

Sentiment’in verilerine göre düşüş sırasında balina cüzdanların 710 milyon dolarlık USDT satışı gerçekleştirildi. Balinaların USDT’nin UST’ye benzer bir krize gireceği endişesi ve 2018 yılında USDT’nin yaşadığı düşüşe benzer bir senaryo ile karşı karşıya kalabilecekleri korkusu ile bu satışı yaptıkları öngörülüyor.

Setiment yaptığı açıklamada bu satış hamlesinin 100 dolar ile 10 milyon dolarlık USDT bulunan cüzdanlar arasındaki en büyük tek günlük satış olduğunu belirtti.

Stabilcoin krizi LUNA’nın değerinin sıfırlanması, borsalardan delist edilmesi ve UST’nin bu gelişmeler sonrasında geride bırakılması ile kendini toparlıyor. Kriz sırasında düşen USDT fiyatını tekrardan toparlarken, 1 doların üzerine çıkan Binance’in stabilcoin’i BUSD de tekrardan 1 dolar seviyelerine gelmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!