Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Paylaşım: Dünya Devlerinin Kripto Yatırımları

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, dünya devlerinin blockchain ve kripto piyasasına yönelik yatırımlarını gösteren bir tabloyu paylaştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, 16 Ağustos tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda blockchain araştırma şirketi Blockdata’dan alınmış, teknoloji ve finans devlerinin blockchain yatırımlarını gösteren bir tablo paylaştı.

Tabloda 16 yatırımcı şirketin toplamda yaklaşık 9 milyar dolar yatırım yapıldığı görüldü. Bu rakam El Salvador’un Bitcoin yatırımlarının yaklaşık 86 katına denk geliyor. Yatırımcı listesinin bir numarasında Alphabet.Inc bulunuyor. İnternet devi Alphabet, Google ve diğer Google hizmetlerinin sahibi olarak biliniyor.

Blockdata’ya göre yatırım büyüklüğü açısından Alphabet, BlackRock ve Morgan Stanley sırasıyla ilk üçte yer alıyor. Alphabet’in 1,5 milyar dolar, BlackRock’ın 1,17 milyar dolar, Morgan Stanley’in ise 1,1 milyar dolar yatırımı bulunuyor.

Kripto para firması Talos, toplamda 4 farklı yatırımcının portföyünde yer alarak en fazla tercih edilen yatırımlardan biri olmuş görülüyor.

Paypal, Citi Group, American Express gibi finans devlerinin portföyünde ortak şirket olarak TRM dikkat çekiyor. TRM bir blockchain denetim şirketi olarak genelde hack durumlarında ilk başvurulan isimlerden oluyor.

Yatırımlarını en çok çeşitlendiren yatırımcı kategorisinin ilk sırasında ise 13 şirketle Samsung bulunuyor. Samsung’un yatırımları arasında SKY MAVIS, Atomic Form ve Yuga Labs gibi büyük projeler de yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!