Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Yaşanan Düşüşler Hakkında Açıklama: Uzun vade için sağlıklı

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kripto para piyasasında yaşanan düşüşlerin uzun vade için sağlıklı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta CNBC‘nin “Squawk on the Street” programına konuk olan Binance CEO’su CZ, kripto para piyasasında yaşanan düşüşler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaşanan düşüşlerin uzun vadede sağlıklı olduğunu düşünen CZ, piyasanın küçük bir resete ihtiyacı olduğunu dile getirdi:

Dürüst olmak gerekirse küçük bir reset gerekliydi ve bunun oldukça sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Kripto para piyasası son zamanlarda bu alana inanmayan birçok katılımcıyı kendine çekti. Bunların birçoğu genellikle spekülatördü. Böyle katılımcılar gereğinden fazla olmamalı. Olduğu takdirde ise piyasada olması gerekenden fazla talep oluşuyor ve bir süre sonra elbette düzeltmeler yaşanıyor. Ben bu düzeltmelerin oldukça sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

CZ konuşmasında ayrıca Terra (LUNA) çöküşünün zayıf oyuncuları devre dışı bıraktığını ve piyasanın şu anda Bitcoin‘in (BTC) 69.000 dolar olduğu tüm zamanlarından en yüksek seviyesinden (ATH) daha sağlıklı bir durumda olduğunu söyledi:

Terra (LUNA) çöküşü göz önüne alındığında birçok insan olumsuz etkilendi ama aynı zamanda piyasadaki zayıf yatırımcılar da ayıklanmış oldu. Piyasanın şu anda Bitcoin’in 69 bin dolar olduğu 6-9 ay önceki dönemden çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Artık sadece üreten insanların sektörde kaldığını görüyoruz. Sektördeki yatırımcılar artık uzun vadeli bir bakış açısına sahip. Aslında piyasa şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) çok daha sağlıklı durumda bulunuyor.

Kripto para piyasasının düşmeye başladığı günden bu yana birçok kez piyasa hakkında tahminlerde bulunan CZ, son olarak piyasanın yeniden ATH seviyesine ulaştığında yaşanan son düşüşlerin bir düzeltme olarak kalacağını ve geriye dönüp bakıldığında bu söylediklerine atıfta bulunulacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!