Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sunun Çalındığını Bildirdiği Kişisel Veriler 10 Bitcoin’e (BTC) Satılmaya Çalışılmış

Bir hacker, iddiaya göre Şanghay Ulusal Polisi veri tabanını hedef alan bir siber güvenlik ihlali sırasında çalınan 1 milyardan fazla Çin vatandaşının kişisel verilerini 10 Bitcoin’e (BTC) satmaya çalıştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) hafta sonu yaptığı paylaşımda “bir asya ülkesinde” 1 milyar kişinin kişisel verisinin siber korsanlar tarafından çalındığını ve Dark Web üzerinden satışa çıkartıldığını bildirmişti.

The Block‘un haberine göre konu ile ilgili ortaya çıkan son detaylar “ChinaDan” adlı anonim bir hacker’ın, çalınan bilgileri hackerlar tarafından kullanılan Breached.to forumunda 10 Bitcoin (yaklaşık 200.000 dolar) karşılığında satmaya çalıştığını ortaya koydu.

ChinaDan adlı hacker 30 Haziran tarihinde forum üzerinde açtığı konuda, 2022 yılında meydana gelen bir siber güvenlik ihlali sırasında Şanghay Ulusal Polisi veri tabanından sızdırıldığını iddia ettiği bilgilerin küçük bir kısmına yer verdi.

Hacker, milyarlarca Çin vatandaşının adres, doğum yeri, kimlik numarası, cep telefonu numarası ve suç kayıtlarını içeren veri tabanı için 10 Bitcoin talep etti. Forum yetkilileri hacker tarafından açılan konuyu spam nedeniyle 3 Temmuz tarihinde kapattı.

Web3 gizlilik projesi Manta Network‘ün kurucu ortağı Kenny Li konu ile ilgili verdiği demeçte ihlalin kripto endüstrisi için bazı sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

Çalınan veriler, kullanıcıları istismar etmek ve özel anahtarları çalmak veya merkezi borsalar gibi uygulamalara yetkisiz erişim sağlamak için kimlik avı saldırıları gibi şeyler yapmak için kullanılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!