Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ENS Alan Adı Üzerinde Tarihin En Hacimli 2. Satışı Gerçekleşti

Ethereum Name Service (ENS) üzerinden şimdiye kadarki en hacimli ikinci domain satışı gerçekleşti. 300 Ethereum (ETH) değerinde olan satış yaklaşık 315 bin dolara tekabül ediyor.

000.eth domain adı EtheOS adlı kullanıcıya 300 Ethereum karşılığında satıldı. Bu domain adresi ilk olarak eylül 2021 de 100 Ethereum karşılığında listelenmişti. Alıcı çıkmayınca bir süre boyunca liste dışı olarak bekledi ve bu yılın ocak ayında 500 dolar olarak tekrar listelendi. Geçtiğimiz günlerde 500 Ethereum olarak listelenmiş bu alan adına 300 Ethereum değerinde teklif geldi ve teklif koleksiyon sahibi tarafından kabul edildi.

ENS alan adları, uzun kodlardan oluşan blockchain public key’lerine alternatif olarak kullanılabilen transfer adlarıdır. Blockchain adresini kopyalayıp yapıştırmak yerine kripto parayı bu kısa ve akılda kalan adreslere göndermeyi tercih eden kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu ENS domainler Opensea gibi NFT marketlerinde listelenebilir.

Bir ENS domaini üzerinde şimdiye kadarki yapılan en büyük satış ekim 2021 de 420 Ethereum değerinde bir işlemdi. O zamanki değeri 1.5 milyon dolar olan bu alan adı paradigm.eth ‘idi.

Her ne kadar piyasalarda hacimler düşmüş olsa da NFT marketinde büyük satışlar halen daha devam ediyor. Nansen verilerine göre geçtiğimiz hafta gerçekleşen en yüksek işlem değerine sahip 5 NFT şunlar:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!