Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Charity’ye Aktarılan Bağışlar Nereye Gidiyor?

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance son yıllarda birden çok önemli adım attı ve Binance Charity Fund isimli kar amacı gütmeyen kurum da bunlardan birisi şeklinde biliniyor. Söz konusu fonun geçtiğimiz yıldan bu yana en azından 13 milyon dolar topladığı bilinmekte ancak fonun mevcut bakiyesi bunun çok altında kalmakta ve bu durum da soru işaretlerini ortaya çıkartmakta.

Binance’nin internet sitesinde yapılan bağışların yaklaşık 6 milyon dolara denk geldiği bilgisi de birçok kişinin ”şeffaflık” endişesi duymasına neden oldu.

Sadece Binance CEO’su CZ bile o fonun ilk kurulduğu tarihte 10 milyon dolarlık bir bağışta bulunmuş ve buna ek olarak Justin Sun 3 milyon dolar ile buna destek olmuştu. Binance geçtiğimiz Ekim ayında aldığı bir karar ile listelenen her projenin listelenme ücretini de (100.000 dolar seviyelerinde) BCF’ye aktaracağını duyurdu ki o tarihten bu yana birçok proje Binance üzerinde listelendi.

Bütün bunlar bir araya getirildiğinde Binance’nin fon konusunda baya bir geride kaldığı görülmekte. Binance sözcülerinden birisi ise CZ ve Justin Sun’ın yaptığı bağışın bir ”taahhüt” olduğunu ve bunların ayrı tutulduğunu dile getirdi. Yine de birçok kişi yaşanan bu şeffaflık sorununun çözülmesini talep etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment