Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Çin’in Resmi Dijital Parasını Değerlendirdi

Binance Research, Çin’in kendi geliştirdiği dijital parayla ilgili yeni bir araştırma yaptı ve bu araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Binance’e bağlı olan Binance Research tarafından yapılan bu araştırmaya göre söz konusu dijital para belli başlı avantajlar sağlasa da özellikle bireysel özgürlük konusunda yetersiz kalıyor olabilir.

Çin’in Dijital Parası

Çin bundan birkaç hafta önce resmen kendi dijital parasını geliştirdiğini açıklamıştı.

Ülkedeki yetkililer renmibniyi dijital ortama aktararak ülkenin finans sistemini kalkındırmayı hedefliyorlar. Çin Merkez Bankası tarafından geliştirilecek olan bu dijital para bire bir oranda itibari para ile desteklenecek.

Çin Merkez Bankası bu dijital parayı ürettikten sonra ülkedeki ticari bankalarla iletişime geçecek ve bu paraları söz konusu bankalara dağıtacak. Ticari bankalar ise daha sonra.bu dijital paraları diğer kurum ve kuruluşlara dağıtmakla yükümlü olacaklar.

Bazı Riskler Var

Binance Research tarafından yapılan araştırmaya göre Çin’in bu dijital parasının kendine has bazı avantajları bulunuyor.

Bu dijital para sayesinde ülkedeki vatandaşlar herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan işlem yapabilecekler.

Ne var ki bu dijital para projesinin bazı soru işaretleri doğurduğunu da belirtmek gerekiyor. Binance Research raporuna göre bu dijital paranın ne kadar gizli olacağı, bireysel özgürlüklere ve kişisel gizliliğe ne kadar önem verileceği henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment