Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Neden Düşüyor? İşte Uzman Tahmini…

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz günden bu yana kayda değer oranda değer kaybetti.

Birkaç gün öncesine kadar 10 bin dolar seviyesinin üstünde ilerleyen Bitcoin an itibarıyla 9 bin 500 dolar seviyesinde.

Düşüşün Etkileri

Coinmarketcap gibi kaynaklara göre Bitcoin son yirmi dört saat içerisinde yüzde 5’ten daha fazla değer kaybetti.

Yalnızca birkaç saatlik bir zaman dilimi içerisinde yüzlerce dolar değer kaybeden Bitcoin pek çok yatırımcıyı olumsuz etkiledi.

Özellikle BitMEX gibi platformlarda Bitcoin’den alınan 114 milyon dolarlık uzun pozisyonun likidite edildiği düşünülüyor.

Neden Düşüyor?

Kripto para piyasasının neden düşüş yaşadığına dair çeşitli görüşler bulunuyor. Flipside Crpyto’dan Dave Balter’a göre bu düşüş doğrudan CME Group ile alakalı.

CME’nin sunduğu Bitcoin vadeli işlemlerinin sürelerinin dolduğunu hatırlatan Balter Bitcoin fiyatının bu yüzden düştüğünü söylüyor:

Bizim görebildiğimiz kadarıyla bu düşüş insanlar cuma günü biten vadeli işlemleri kapatabilmek için satış yapmaya başladıkları için başladı. 

Bitcoin sözleşmelerinin düşüşü etkilediğini düşünen tek isim Balter değil. Arca’nın CIO’su Jeff Dorman da fiyatın bundan etkilendiği görüşünde. Kendisi piyasanın düşüşü hakkında şu yorumu yapıyor:

”Ticaret hacmi çok düşük ve piyasa şu sıralar kolaylıkla harekete geçebiliyor. Bunun üstüne bir de haftanın sonuna doğru bitecek olan vadeli işlem sözleşmeleri var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment