Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Kripto Parası, Başka Bir Borsada Listelendi

Binance’in kendi kripto parası olan Binance Coin (BNB), Güney Kore’nin hacim bakımından en büyük borsalarından biri olan Bithumb’da listelendi. Bithumb müşterileri BNB ile bugünden itibaren işlem yapabilecekler.

Bir kripto para borsasının, başka bir borsanın coinini listelemesi nadir görülen bir olay. Bithumb, bugün Binance Coin için yaptığı listeleme duyurusuyla bu nadir olaya imza atan isimlerden biri oldu.

Kore wonuyla paritesi açıldı

Bithumb tarafından perşembe günü yapılan açıklamaya göre müşteriler, Binance Coin’i bugün yerel saatle akşamüstünden itibaren Kore wonu paritesi ile alıp-satabilecekler.

Upbit ile birlikte Güney Kore’nin hacim bakımından en büyük 2 kripto para borsasından biri olan Bithumb, ülkede bu yıl yürürlüğe giren uygulamalar sebebiyle sadece kimliğini doğrulamış yatırımcılara hizmet sunuyor. Ülkedeki yatırımcı sayısının artmasıyla hacmi de büyüyen borsa, geçtiğimiz hafta bazı teknik sorunlar yaşamış, bunu “işlem sayısındaki artışa” bağlamıştı.

Asya asıllı bir diğer borsa olan Binance, Binance Coin’i 2017 yılında Ethereum (ERC-20) altyapısını kullanarak geliştirmişti. Ardından Binance Chain‘e geçiş yapan BNB, 10 Mayıs’ta 686,31 dolara kadar çıkarak kendi fiyat rekorunu kırdı. BNB, 1 Ocak’ta 37 dolardan satılıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!