Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balinalar Dipten 77.000 Tane Bitcoin Satın Aldı

Kripto para araştırma firması Chainalysis, balina olarak bilinen yatırımcıların geçen haftaki düşüş sırasında dipten 77.000 civarında Bitcoin satın aldığını açıkladı. Bunların yazım sırasındaki değeri, 3 milyar dolardan yüksek.

Bitcoin fiyatı, geride bıraktığımız hafta içerisinde binlerce dolar düşerek 30.000 dolar seviyesine kadar geriledi. Chainalysis Baş Ekonomisti Philip Gradwell’in hesaplamasına göre bu düşüş sırasında kripto para borsalarına 1.3 milyondan fazla Bitcoin, zararına olacak şekilde gönderildi.

Geride bıraktığımız haftanın, Bitcoin için dolar bazında en çok zararına satış yapılmış olan hafta olarak tarihe geçtiği düşünülüyor. Gradwell’in tahminlerine göre balinalar, aynı hafta içinde on binlerce BTC toplamaya başladı.

77.000 tane Bitcoin aldıkları varsayılıyor

Mayıs ayı boyunca kripto para borsalarına gönderilmiş toplam Bitcoin miktarının %75’inin, diğer borsalardan geldiği (piyasa yapıcılardan ve arbitrajcılardan) açıklandı. Madencilerin borsalara gönderilen BTC miktarındaki payı, %1 civarında oldu.

Chainalysis verilerine göre balinalar, geçen hafta boyunca cüzdanlarına 77.000 tane Bitcoin eklediler. Gradwell, bu veri ışığında çoğu yatırımcının geçen haftaki düşüşe rağmen piyasaya güven duyduğunu söylüyor.

Ortalama alım fiyatı yaklaşık 38.000 dolar

Chainalysis verilerine göre kripto para piyasasına geride bıraktığımız son 12 ay içerisinde giriş yapmış yatırımcıların, Bitcoin almak için yaptıkları ortalama maliyet 37.800 dolar düzeyinde oldu.

Gradwell’e göre Bitcoin fiyatı bu seviyenin üstüne çıkamamış olsaydı, yakın tarihlerde BTC almış yatırımcılar bu kararlarından “şüphe duymaya” başlayabilirlerdi.

bitcoin-usd-chainalysis-ortalama-maliyet

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!