Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Coin: Yaklaşmakta Olan Koin Yakma İşlemi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Binance‘ın üç aylık koin yakma işlemi, Binance’tan gelen açıklamaya göre, 18 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Koin yakma süreci BNB whitepaper’ında yer alan programın bir parçası.

Koin yakma terimi teknik olarak doğru olsa da, gerçek anlamda koin yakma eylemini içermiyor. Bu işlemde belirli sayıdaki tokenı geçersiz veya özel anahtarı olmayan bir adrese gönderiyorsunuz. Bu olay sirkülasyondaki token miktarını azaltarak, arz miktarını düşürüyor ve arz miktarını düşürerek de talebi, sonra da fiyatı arttırıyor.

BNB tokeni, Binance kullanıcılarına dağıtılmış olan ERC20 tabanlı bir token. BNB tokenine sahip olan kullanıcılar Binance üzerinde %50 işlem ücreti indirimi kazanabiliyorlar.

Whitepaper konu hakkında şunları ifade ediyor:

”Her üç ayda bir, elde ettiğimiz toplam kar miktarının %20’sini, tekrar BNB almak ve bunları yok etmek için kullanacağız. Bu süreci bütün BNB tokenlarının %50’sini satın alana kadar sürdüreceğiz. Bütün geri satın alma işlemleri blockchain üzerinde duyurulacak. Sonuç olarak 100MM kadar BNB’yi yok edip, ortada sadece 100MM BNB bırakacağız.”

İlk BNB koin yakma işlemi 18 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşmişti. Bu işlemde 986.000 BNB tokeni yakılmıştı. Bu yakma işlemi o tarih esnasında 1.31 dolardan işlem görmekte olan token fiyatında pek bir etki yaratmamıştı.

İkinci yakma ise 15 Ocak tarihinde açıklandıktan sonra, 18 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşmişti. Etkinlikte 1.8 milyon tane BNB tokeni yakılmıştı.

Binance coin's trade history [mid-January] | Source: CoinMarketCap

Yukarıdaki o tarihlere ait fiyat grafiğinden de görülebileceği üzre, koin yakma işlemi gerçekleşene kadar fiyat stabil bir şekilde düşüş göstermiş. Ayın 15’inde 23 dolar civarlarında olan koin, 18’ine kadar düşüş yaşamış ve daha sonra yakma işleminin olduğu gün 10.06 dolardan 15.54 dolara kadar çıkmış. Bu da takriben %54’lük bir artışa denk geliyor.

En güncel yapılan yakma işleminde toplam 2.2 milyon BNB tokeni yakılmıştı. Bu olay 18 Nisan tarihinde yapıldı. İlginç gelen unsur ise, yakılan token miktarı durmadan artış göstermesine rağmen, üçüncü yakma işleminin fiyatlarda ciddi bir değişiklik yaratmaması olmuştu.

Sıradaki token işlemi bu ayın 18’inde gerçekleşecek ve fiyatlarda ciddi bir değişim olup olmadığını hep beraber takip edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment