Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finansal Veri Firması CEO’su: Bitcoin 20.000 Dolar Olmadan Önce, 2.000 Dolara Kadar Düşecek

Kripto para piyasası son hafta içerisinde tekrar yükselmeye başladı ve düştüğü yerden %15’e yakın bir artış gösterdi.  Ancak analistler ve CEO’lar Bitcoin‘in tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmadan önce daha da düşeceğini düşünüyorlar.

Bitcoin 20.000 Dolar Olmadan Önce, 2.000 Dolara Kadar Düşecek

Bitcoin’in hızlı bir şekilde yılın en düşük seviyelerden sıçraması yapması ile, kripto para piyasası da derin bir nefes aldı.

Bitcoin’in ayı piyasasının etkisinden yavaş yavaş kurtulduğunun emarelerine rağmen, ADVFN firmasının CEO’su Bitcoin’in düşüş yaşamaya devam edeceğini düşünüyor. Finansal veri sağlayan bir firmanın CEO’su olan Clem Chambers, Express U.K. kaynağına verdiği demeçte kripto para piyasası hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Röportaj CryptoCompare MJAC Blockchain Summit etkinliğinde yapıldı. Muhabir, 20.000 dolarlık fiyat seviyesi hakkında soru sorunca Chambers şu cevabı verdi:

”Bitcoin 20.000 dolara çıkmadan önce büyük ihtimalle 2.000 dolar seviyesine düşecektir.”

Chambers buna ek olarak Bitcoin’in eninde sonunda 100.000 dolar seviyesine çıkmasının da çok olası olduğunu vurguladı.

Chambers 100.000 dolarlık görüşünün sebebini, aynı internetin geçtiğimiz yıllarda yaptığı devrim gibi, blockchain’in ve dağıtık cüzdan teknolojilerinin de devrimsel bir teknoloji haline gelecek olmaları olarak belirtti:

”Blockchain aynı internetin bizden önceki jenerasyona yaptığı gibi, geleceği değiştirecektir. Bitcoin de büyük ihtimalle, uzun vadede bu değişimin bir parçası olacaktır.”

Chambers fiyat tahmininin ek sebeplerini açıklarken itibari paralarda yaşanan azlıktan dem vurdu:

”Dünyada gerçek para konusunda bir kıtlık var. İnsanların anladığı bu. Dünyayı döndürecek kadar yeterli para üretmiyorlar. Kripto para birimleri de bu boşluğu dolduruyor. Şu an devam eden şey ekonomik emme işlemi olduğundan dolayı ve kripto para birimleri de bu emme işlemini doldurduğundan dolayı, bu durum Bitcoin için ekonomik bir kalkınma sağlayacaktır.”

Aslında Chambers’in söylemek istediği bu durum, kripto para sektöründeki bir çok kişinin düşüncesini yansıtıyor. Topluluğun büyük bir çoğunluğu kripto para birimlerinin eninde sonunda itibari paraların yerine geçeceğine inanıyor.

Devam Eden Bir Düşünce: Önce Düşüp Sonra Kalkacak

Bitcoin fiyatının 20.000 dolar seviyelerine gelmeden önce daha fazla düşüş yaşayacağı görüşü bir çok kişi ve uzman tarafından tekrar tekrar dile getirilmişti. BitMEX CEO’su Arthur Hayes Bitcoin’in yıl sonuna kadar 50.000 dolar seviyesini görmeden önce, 3.000 dolara kadar gerileyebileceğini ifade etmişti.

CNBC’nin Fast Money programında konuşan Hayes şunları ifade etmişti:

”2013 ve 2015 arası 1200 dolardan 200 dolarlara kadar düştük. Sonra 2015 ila 2017 arasında 200 dolardan 20 bin dolara çıktık. Bu tarz şeyler geçmişte de yaşandı, görüyorsunuz. Bence bu tarz şeylerin yaşanması için gereken zaman daha da kısalacak çünkü artık piyasada eskiye oranla çok daha fazla insan var ve yatırımcı sayısı gün geçtikçe artıyor.”

” Bence bir yıl içinde 20 bin dolarlara çıkan bir ürün, pek tabii ki 6 bin dolarlara kadar düzeltme yaşayabilir.”

Bu görüş CNBC Africa’nın ”Crypto Trader” isimli programının sunucusu Ran Neu Ner’in söyledikleri ile örtüşmekte. Ran Neu Ner de kaçınılmaz yükselişten önce olası bir düşüş ön gören isimlerden birisiydi. Ran 5.350 doların Bitcoin için sıradaki seviye olduğunu ifade etmiş ve bu hedefe önümüzdeki bir kaç ay içerisinde ulaşılacağını vurgulamıştı.

Yaşanan güncel fiyat artışlarına rağmen, Ran devamlı olarak, Bitcoin’in fiyatları tersine çevirebilmesi için, yüksek hacimlerdeki direnç seviyelerini test etmesi gerektiğini belirtmekteydi.


Bazı kripto para traderları, analistleri ve yöneticileri, Bitcoin’in kısa vadede düşüş yaşayacağını ön görmekte. Ancak kesin olan bir şey varsa o da Hayes ve Ran Neu Ner gibi uzmanların Bitcoin’in uzun vadede yükselme yaşayacağını ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkacağını ön görüyor olması.

Bakalım piyasa ilerleyen günlerde bize neler gösterecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment