Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Block.One’ın 1 Milyar Dolarlık EOS Risk Sermayesi Departmanı, Eski Jefferies Asia CEO’su Tarafından Yönetilecek

Türünün ilk örneği olarak, Block.One sadece tarihteki en pahalı Blockchain projesini yürütmekle kalmıyor, aynı zamanda EOS Risk Sermayesi Departmanı ile beraber merkeziyetsiz uygulamalar için çok güçlü bir platform kurma sözü de veriyor. Şimdiye kadar EOS ICO’su 4 milyarın üzerinde fon topladı ve Block.One’ı dünyadaki en büyük blockchain şirketlerinden birisi haline getirdi.

Alexander Block.One’ın Yönetim Ekibine Katılıyor

Bugün ortaya çıkan gelişmelerde, Block.One, eski Jefferies Group Asia CEO’su Michael Alexander‘ı, Block.One’ın EOS risk sermayesi departmanının başına getirme konusundaki planlarını açıkladı. Bu yeni hamle ile Alexander, 1 milyar dolar değerindeki EOS VC firmasının başına geçmiş oldu ve bugünden itibaren Block.One’ın üst düzey yönetici komitesine doğrudan giriş yaptı.

Alexander’ın firmadaki asıl gündemi EOSIO Blockchain’i kullanacak olan merkeziyetsiz uygulamaların daha fazla geliştirilmesine odaklanmak olacak. Hong Kong içerisinde bulunan ana merkezde hizmet verecek olan Alexander’ın sorumlulukları arasında ortaklıkları idare etmenin yanı sıra risk sermayesi girişimlerini yönetmek de olacak. Kendisi bu sorumluluklara ek olarak EOSIO eko sistemi içerisinde geliştirilebilecek olan yatırım projelerini araştırıp bulmak gibi bir göreve de sahip.

Alexander gibi bankacıların kripto para evrenine olan ilgisi durmadan artsa da, bu olayın sadece bankacılarla sınırlı kaldığını ifade etmek biraz alçak gönüllü kaçabilir çünkü bu sektöre ilgi duyan yatırımcılar çok fazla çeşitliliğe sahip. Bloomberg‘in bu yılın Mayıs ayında yayınladığı bir habere göre, Bitcoin konusunda Japonya‘nın önemli isimlerinden olan Yuzo Kano da Wall Street’ten ve diğer sektörlerden bankacıları kendi kripto krallığını kurmak için kapmaya çalışmış.

Dahası, Block.One, Michael Novogratz gibi 1 milyarlık EOS.IO Fonuna 325 milyon dolar yatırım yapan önemli milyarderler ile de büyük çaplı ortaklıklar imzalamış.

Block.One’ın Ulaşmak İstediği Hedef Ne?

EOS VC departmanı ile beraber, Block.One’ın amacı, sadece EOS.IO platformu üzerinde kurulan merkeziyetsiz uygulamaları desteklemek değil, aynı zamanda Blockchain ve kripto alanındaki yenilikçi ürünler hakkında da eğitim sağlamak. Block.One bunu başarmak için şimdiden içerisinde Asya, Avrupa ve ABD’den yatırımcıların bulunduğu farklı anlaşmalara imza attı bile.

Block.One Group’un yeni başkanı Rob Jesudason‘a göre, şirketin ”EOS.VC aracılığıyla yaptığı ortaklıklar ve yatırımlar, EOSIO eko sistemi içerisinde yeniliği ve benimsenmeyi sağlamak adına çok kritik bir öneme sahip.”

”Kendimizi platform üzerinde işletmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar kurmak isteyen şirketleri desteklemeye adadık.”

Alexander’ın firmanın EOS VC bölümüne atanması hakkında konuşan Jesudason şunları ifade etti:

”Mike yatırım bankacılığı konusunda çok fazla tecrübeye sahip ve Asya’daki finansal hizmet endüstrisinde en çok saygı duyulan kişilerden de bir tanesi. Kendisinin ekibe katılmasından dolayı çok mutluyum.”

Alexander’ın VC firmasına katkıları

Asya’nın sermaye piyasasında elde ettiği 25 yılın üzerinde tecrübe ile, Alexander Block.One’ın yüksek performanslı Blockchain teknolojileri geliştirme planına kesinlikle ilerleme ve gelişme kazandıracaktır.

Alexander bu yeni gelişme hakkında yabancı bir haber kaynağı olan Bitrazzi’ye attığı e-postada şunları ifade etti:

”Block.One teknolojinin ve internetin gelecek neslidir. Firmanın kurucuları bu girişimi dünyanın en hızlı büyüyen kurumlarından birisi yapmayı başardılar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment