Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Avustralya’da Kripto – İtibari Para Destekleyen Yeni Bir Borsa Açtı

Huobi kripto para borsası Perşembe günü Avustralya’da yeni platformunu başlattığını duyurdu. Borsanın Avustralya şubesinde Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, Bitcoin Cash, Power Ledger (POWR), Aelf (ELF), Cortex (CTXC), DATA (DTA) ve IOST (IOST) kripto para birimleri mevcut. Borsa sadece Avustralya dolarına karşılık kripto para işlemi sunuyor. Yani herhangi bir kripto – kripto trading işlemi şu an için yok.

Huobi Avustralya (HuobiAU) Huobi ile, 200 milyondan fazla yatırıma sahip önde gelen Avustralyalı yatırım fonu Blockchain Global ile yapılan ortak bir girişim. HSBC‘nin Hong Kong departmanının eski yöneticisi Adrian Harrison bu yeni borsanın CEO’su olarak atandı.

Kripto para borsası Avustralya’nın kara para aklamayı ve terör finansmanını engelleme kurallarına uymak zorunda. Avustralya geçen sene çıkardığı bir yasa ile, Australian Transaction Reports and Analysis Centre (Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi ;AUSTRAC) kurumuna, yerel kripto para borsalarını denetleme ve onaylama yetkisini vermişti. Bu yılın Nisan ayında çıkan bir karar ile de açılan bütün kripto para borsalarının AUSTRAC kurallarına uyması kararlaştırılmıştı ki bu kuralların içerisinde Müşterini Tanı (KYC) ve şüpheli işlemleri bildirme gibi önlemler de yer almakta.

AUSTRAC’ın kara para aklamayı ve terör finansmanını önleme kuralları, içerisinde Avustralya, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Almanya, Çin ve buna ek ülkelerin de yer aldığı toplam 37 üyeden oluşan Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) isimli finansal suçlarla mücadele odaklı bir uluslararası kurumun gereklilikleri ile paralellik göstermekte. Mart ayında yapılan G20 zirvesinde bir çok maliye bakanı ve merkez bankası yöneticisi, FATF  standartlarının kripto varlıklara uygulanması gerektiğini vurgulamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment