Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyat Analizi: BTC 6.750 $ Seviyesini Aşamıyor

Teknik verilerin gösterdiğine göre, Bitcoin kısa vadede yaşanan boğa piyasasının devam etmesini sağlamak için önemli direnç seviyesini aşmak zorunda.

Lider kripto para birimi Çarşamba günü Bitfinex üzerinde 6.785 dolar seviyesine kadar yükseldi ki bu fiyat 22 Haziran tarihinden beri ulaşılan en yüksek seviyeyi oluşturmakta. Ve Pazartesi günü yaşanan yükselişin göz önüne serdiği üzre Bitcoin, sıradaki bölüm sonu canavarı olan 7.000 doları test etmek için yola çıkmış gibi duruyor.

Buna rağmen, boğalar 6.754 dolar seviyesini (9.990 dolardan 5.755 dolara olan düşüş 23.6 oranında bir Fibonacci Retracement oluşturdu) aşacak kadar bir ivme yaratamadı ve Fibonacci seviyesini sert bir engel olarak önüne koymuş oldu.

Dahası, teknik göstergelere detaylı bir şekilde baktığımızda, 6.754 dolar etrafındaki bölgenin, BTC’nin fiyat ivmesini durdurmak adına çalışan hareketli ortalama çizgileri ve Bollinger Bantları  ile dolu olduğunu görüyoruz.

Bu sebepten ötürü, mevcut direnç seviyelerinin üzerinde ikna edici bir kırılmanın çok yakın bir zamanda olması gerekiyor çünkü aksi taktirde daha aşağılara kadar gidebilecek bir düşüşün eli kulağında.

Basın saatine göre BTC 6.698 dolar seviyelerinde geziniyor.

4 Saatlik Grafik

Yukarıdaki grafik tam olarak şunları gösteriyor:

  • Üst Bollinger Bandı (20 mumluk hareketli ortalama üzerinde +2,2’lik bir standart sapma ile) 6.570 dolar seviyesinde yer almakta ve 200 mumluk hareketli ortalama ise 6.717 dolarda olup, 23.6 oranındaki Fibonacci ret. ise 6.754 dolarda konumlanmış vaziyette.
  • Bollinger Bantları boğaların lehine bir şekilde yukarıya doğru eğim gösteriyor.
  • BTC 50 mumluk hareketli ortalama ile 100 mumluk hareketli ortalamanın üzerinde işlem görmekte olup iki hareketli ortalama da kuzeye doğru gidiyor. (yani boğa piyasasına)
  • Bitcoin yükseliş hattı benzeri bir yapı oluşturmuş. (olumlu bir yapı)

Açık olmak gerekirse, grafikler 6.717-6770 dolarda konumlanmış direnç bölgelerinin üstüne çıkabilecek bir ivmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Günlük grafikteki yükseliş yapısı da 7.000 dolara kadar gidebilecek bir ivmeyi göstermekte.

Yine de, eğer BTC önümüzdeki bir kaç saat içerisinde bu konumunu koruyamazsa, 4 saatlik grafikte görülen göreceli güç endeksinin de gözler önüne serdiği gibi, odak noktası çabucak ayı piyasasına kayabilir. Eğer bu gerçekleşirse, yükseliş hattı ters yönde aşılabilir ve BTC fiyatlarında çok daha fazla düşüş görebiliriz.

Görüş

  • 6.717-6.770 dolar seviyesindeki direnç bölgesine doğru yapılacak sağlam bir yükseliş, 4 saatlik grafikte görülen boğa piyasası emarelerini daha da güçlendirip 7.000 dolara kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir.
  • BTC 6.717-6.770 dolar seviyesindeki direnişi önümüzdeki bir kaç saat içerisinde aşamazsa, olay ayı piyasasına doğru çok çabuk kayabilir. Fiyatlar da 6.330 dolara kadar düşer. (4 saatlik grafikteki 50 mumluk hareketli ortalama)
  • Pazartesi gününün en düşük seviyesi olan 6.275 doların altında bir kapanış olması durumunda boğa piyasası ortadan kalkar.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment