Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Altcoin’in Planına BlackRock Dahili Oldu, Fiyatta Patlama Yaşandı!

Ethena’nın, rezervlerinin bir kısmı ile RWA yatırımı yaparak getiri elde etme planına BlackRock’ın dahil olması fiyatta yükseliş getirdi.

3,4 milyar dolarlık USDe adlı stablecoin’in arkasında yer alan Ethena Protocol (ENA), rezervlerinin bir kısmını tokenlaştırılmış gerçek dünya varlıklarına (RWA) yatırmayı planlıyor. Dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock’ın 500 milyon dolarlık BUIDL fonu, bu fırsata ilk ilgi gösterenler arasında yer alıyor.

Binance’in 50. Launchpool projesi olarak piyasaya sürülen Ethena, 235 milyon dolarlık USDT varlıklarının yaklaşık %7’sini ve 45 milyon dolarlık yedek fonunu RWA ürünlerine yatırarak getiri elde etmeyi planlıyor. BUIDL’nin dağıtım ortağı Securitize’dan Jonathan Espino’nun yaptığı açıkalamaya göre yeni girişim kapsamında, BlackRock’un BUIDL fonu, Ethena’nın 45 milyon dolarlık fonundan 34 milyon dolarlık tahsisat talep etti.

Ayrıca Steakhouse Financial, Morpho Blue platformunda USDC ile teminatlandırılmış bir kredi kasası için başvuruda bulundu. Bu kasanın teminatları arasında wrapped Bitcoin (wBTC), wrapped staked Ether (wstETH) ve tokenlaştırılmış Hazine bonoları bulunuyor.

Açıklama ile Ethena (ENA) coin fiyat yükseldi

CoinGecko verilerine göre haberin piyasaya düşmesine paralel olarak ENA fiyatında yükseliş meydana geldi. Haberin geldiği esnada 0,417 dolar seviyesinde yer alan ENA, %20’ye yakın artışla yazım esnasındaki fiyatı 0,494 dolara erişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!