Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Merkeziyetsiz Borsadan Token Ekonomisi İçin Yeni Teklif

Binance destekli merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) PancakeSwap, yerel token’ı CAKE’in enflasyonunu düşürmeyi hedefliyor.

PancakeSwap geliştirici ekibi 18 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı token ekonomisi versiyon 2,5 adlı teklifte, CAKE’in yıllık enflasyon hedefini %3 ila %5 arasına düşürmeyi önerdi.

Teklifte, mevcut durumda enflasyon oranının ortalama %20 olduğu belirtilirken bu oranın yaklaşık %75 azaltılabilmesi için getirilerin 3 te 1 oranında düşürülmesi ele alındı.

Enflasyon oranını %3 ila %5 aralığına düşürme hedefi kapsamında, Cake Syrup Pool’un emisyon oranının 6,65’ten 0,35 seviyelerine çekilmesi ve blok başına 9,2 seviyelerinde devam eden emisyon oranını 2’nin altına düşürülmesinin gerekli olduğu belirtildi.

Konu hakkında şu ifadeler kullanıldı:

Blok emisyon oranlarının 2’nin üzerinde olması mevcut CAKE sahipleri ve hissedarları için enflasyonist olmaya devam ediyor.

Öte yandan CAKE’in yıllık getirisi ise %41 seviyelerinden %2’ye düşürülmesi hedefleniyor. Yeni teklifin onaylanması halinde gelirleri düşecek olan CAKE stakingi yapan kullanıcılar, aylık olarak PancakeSwap v3’ün bazı katmanlarından elde edilen gelirin %5’ini kazanacak.

Ayrıca geliştiriciler, CAKE’in yakım oranlarını artırarak deflasyon hedeflerine yardımcı olmak için 2. çeyrekte üç yeni ürün sunmayı ve diğer blockchain’ler üzerinde faaliyet göstermeyi planladığını belirtti.

Teklifin 19-21 Nisan tarihleri arasında kullanıcıların oylamasına sunulacağı verilen bilgiler arasında yer aldı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %6,8 değer kaybeden CAKE, son 24 saat içerisinde %0,1 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 3,61 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!