Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Şirketi Unchained’a 60 Milyon Dolarlık Finansman

Kurumsal ve perakende müşterilere Bitcoin (BTC) hizmetleri sunan Unchained Capital, 60 milyon dolarlık B serisi finansman turunu duyurdu.

Unchained Capital yaptığı bir basın açıklamasında, Valor Equity Partners tarafından yönetilen 60 milyon dolarlık B serisi finansman turunu duyurdu.

Block’un ulaştığı verilere göre şirkete yakın olan bir kişi, 11 Nisan’da finansman turunun ilk kapanışında 30 milyon dolar değerinde yatırım alındığını dile getirdi. Ayrıca şirketin, ikinci kapanış için şimdiden 20 milyon doların daha taahhüt edildiği belirtildi.

Finansman turuna katılan diğer yatırımcılar arasında sektörün öncü aktörleri NYDIG, Trammell Venture Partners, Ecliptic Capital ve Highland Capital Partners yer aldı.

B Serisi turu tamamlandığında Unchained’in bugüne kadarki toplam finansmanının 115 milyon dolara ulaşması hedefleniyor. Şirket ayrıca geçen sonbaharda tamamlanan Ten31 liderliğindeki A Serisi uzatma turunda 15 milyon dolar topladığını açıklamıştı.

Unchained şu anda binlerce soğuk cüzdan üzerinde üzerinden 2 milyar doların üzerinde Bitcoin’i müşterileri için saklıyor ve yönetiyor. Unchained ayrıca Bitcoin teminatlı krediler de sunuyor ve 2017’den bu yana müşterilerine 500 milyon doların üzerinde kredi sağladı.

Şirkete yakın bir kaynak olan ve yönetim kuruluna katılması beklenen Vivek Pattipati gelişmelerle ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Piyasa kaosunun ortasında Unchained, üstün teknoloji, risk yönetimi, mevzuata uygunluk ve müşteri hizmetleri aracılığıyla son derece güvenilir bir bitcoin saklama ve finansal hizmetler sağlayıcısı olarak ortaya çıktı. Özellikle borç verme alanında, şirket hem borç veren hem de borç alan için riski en aza indirerek kendini farklılaştırdı, bu da esnekliğe ve pazar payını yakalamak için olağanüstü bir fırsata yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!