Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel’den Beklenmedik Bitcoin Kararı: Üretimi Durduracak!

Teknoloji devi Intel, geçen yıl piyasaya sürdüğü Bitcoin (BTC) madencilik çiplerinin üretimini ekonomik daralma sebebiyle durduracağını açıkladı.

İlk olarak Toms Hardware tarafından açıklanan ve sonradan Intel tarafından doğrulanan bilgilere göre şirket Nisan 2022’de piyasaya sürülen Bitcoin madencilik çipleri Blockscale 1000 Serisi ASIC‘lerin üretimini sonlandırma kararı aldı. Bir Intel sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kararın maliyetleri düşürme planlarının bir parçası olarak verildiğine değinilirken operasyonların 20 Ekim itibariyle duracağı beyan edildi. Söz konusu çiplerin son sevkiyat tarihi olarak 20 Nisan 2024 belirlendi.

Öte yandan Intel sözcüsü, Blockscale müşterileriyle olan bağın koparılmayacağına ve gelecekte olası ticaret fırsatlarının takip edileceğine yer verdi:

IDM 2.0 yatırımlarımıza öncelik verdiğimiz için, Blockscale müşterilerimizi desteklemeye devam ederken Intel Blockscale 1000 Serisi ASIC’in kullanım ömrünü sona erdirdik. Pazar fırsatlarını izlemeye devam ediyoruz.

Intel, Blockscale madencilik çiplerini Nisan 2022’de piyasaya sürmüş ve o günlerde bu ürün piyasaya damgasını vurmuştu. Ürünü ilk sipariş edenler arasında öncü Bitcoin madencilik şirketleri Argo Blockchain, Block, Hive Blockchain ve Griid Infrastructure yer almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!