Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Proje BlackRock İçin Token Çıkaracak: Altcoin Fiyatı Sıçradı

Ethena (ENA), gerçek dünya varlık tokenizasyon platformu Securitize ile iş birliği yaparak yeni bir stablecoin olan UStb‘yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. UStb, geleneksel stablecoinlerle benzer şekilde çalışacak ve rezervlerini, BlackRock’ın Ethereum tabanlı USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu’na (BUIDL) yatırmayı planlıyor.

BlackRock’ın BUIDL fonu, ABD doları, kısa vadeli tahviller ve repo anlaşmalarına yatırım yapıyor. Mart ayında lansmanı yapılan BUIDL, hızla büyüyerek yönetim altındaki 522 milyon doları aşan varlıkla ABD tahvillerindeki tokenizasyon piyasasının en büyüğü haline geldi.

Tokenize edilmiş devlet menkul kıymetler piyasasının toplam büyüklüğü, 21Shares’in ana şirketi olan 21.co’nun derlediği verilere göre şu anda 2 milyar doları aşıyor.

TradingView verilerine göre ENA fiyatı, BlackRock’a yönelik adım atılmasının ardından dakikalar içerisinde yüzde 16’dan fazla yükseldi. ENA token, Mart 2024’te Binance’in 50. Launchpool projesi olarak tanıtılmıştı.

UStb: USDe’den bağımsız bir ürün

Ethena ekibi, UStb’nin mevcut stablecoin olan USDe’den tamamen bağımsız bir ürün olarak tasarlandığını ve farklı bir risk profili sunduğunu belirtti. USDe ise “sentetik dolar” olarak tanımlanıyor ve Şubat ayında piyasaya sürüldükten sonra 2,6 milyar dolarlık dolaşım arzıyla piyasa değerine göre en büyük beşinci stablecoin oldu.

USDe, geleneksel stablecoinlerden farklı olarak doğrudan fiat veya varlık destekli olmaktan ziyade türev hedge stratejilerine dayanıyor. Etheruem, Bitcoin, Solana ve diğer kripto varlıkları teminat olarak kullanıyor ve ABD dolarına sabitliğini korumak için arbitraj tabanlı basım ve geri alım sistemi kullanıyor. Ayrıca “cash-and-carry” stratejisi ile getiri sağlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!