Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Dolandırıcıları İş Başında! İşte Kurtulma Taktikleri

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, sosyal medyada yapılan bazı dolandırıcılıklara örnek verdi.

Kripto para dolandırıcıları, Binance’in ismini kullanarak yatırımcılara ulaşıyor ve paralarını çalmaya çalışıyor.

Binance çalışanlarını taklit ediyorlar

Dolandırıcılar, Binance kullanıcılarına Telegram üzerinden “finansal danışman” olarak ulaşıyor ve kendilerine sözde airdrop fırsatı sunuyor. Dolandırıcılar, daha sonra kullanıcıdan bir ücret talep ediyor ve kendisine oltalama saldırısı yapmaya çalışıyor.

Benzer şekilde Binance’ye aitmiş gibi görünen botların da taklidi yapılıyor. Dolandırıcılar, “Binance Support” gibi isimlerle kullanıcıların güvenini kazanmaya çalışıyor.

Kimi dolandırıcılar ise Binance’nin müşteri temsilcilerini taklit ederek yatırımcılara belli miktarlarda kripto para karşılığında birkaç kat getiri vadediyor. Bir kullanıcıya 100 dolar yatırması halinde 24 saat içerisinde 10 dolar daha kazanacağı vadedildi.

Dolandırıcı olma ihtimalleri çok yüksek

Binance’nin tavsiyesine göre Telegram kullanıcıları, görüştükleri kişilerin kullanıcı adına dikkat etmeli ve biyografi kısmında yer alan bilgilere itimat etmemeli.

Binance, “Dolandırıcılar, kullanıcıları kandırmak için biyografi kısmında resmi gözüken bilgilere yer verip kullanıcı adlarını gizliyorlar” dedi. Buna ek olarak, “Eğer bir Telegram kullanıcısının hesap bilgileri biyografi kısmında yazıyorsa o kullanıcı çok büyük ihtimalle dolandırıcıdır” tavsiyesi verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!