Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Dolar ile Direkt Kripto Para Alımı İçin Çalışıyor: Ripple ve Verge Listenin Başında

Dünya’nın işlem hacmi olarak açık ara en yüksek kripto para borsası olan ve geçtiğimiz günlerde merkezini Malta’ya taşıyan Binance’in, Ripple (XRP) ve Verge (XVG) için direkt itibari para ile takas seçeneğini devreye sokmayı planladığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Cardano (ADA)’ya, Tether (USDT) ve Binance Coin (BNB) ile direkt takas özelliği getiren başarılı borsanın, şimdi de Ripple ve Verge’e direkt olarak dolar karşılığı işlem ayrılacağı tanıyacağı belirtiliyor.

Birçok otoritenin kripto para piyasalarının en büyük sorunu olarak nitelendirdiği ”Nakit para ile çok az sayıda kripto para çeşidinin alınabilmesi” sorununa çözüm olmak için kolları sıvayan Binance ekibinin, bu hamlesi ile piyasada bir kez daha büyük bir sükse yapmasına adeta kesin gözüyle bakılıyor.

Artık yatırımcılarının ellerindeki dolarları direkt olarak kripto paraları satın almalarında kullanmalarını isteyen Binance; eğer bunu başarırsa birçok Binance kullanıcısı önce Bitcoin ya da Ethereum alıp, sonra spesifik bir kripto parayı alma derdinden sonunda kurtulacak.

Dünyada zaten hali hazırda en büyük hacimli kripto para borsası olan Binance’in, böyle bir hamlenin ardından günlük işlem hacmini neredeyse 2 katına çıkarmasına kesin gözüyle bakılırken; bu hamlenin işlem zorluğu yaşayan ve opsiyon sıkıntısı çeken büyük yatırımcıları da sektöre çekeceği düşünülüyor.

Elbette birçok kripto para borsasında bu işi çözmeye odaklanan stabil koinler var (Tether gibi) ancak Tether’in arkasındaki güç ve hakkında sürekli çıkan büyük manipülasyonlar; kripto para yatırımcısında, Tether’e olan güveni gün geçtikçe daha da fazla azaltmaya başladı. Tether’in alternatifi olarak birçok proje şu günlerde yola çıksa da, direkt dolar ile işlem seçeneği; şu anda çok akla yatkın görünüyor.

Konuyla ilgili konuşan bir  yatırımcı, böylesi bir olayın ”büyük bir gelişme” olacağı fikrinde olduğunu belirtirken, Tether ile yaşanan tüm sorunlar ve Tether hakkındaki tüm endişelerin, en sonunda ortadan kalkacak olduğu için sevinçli olduğunu belirtti.

Binance’in bu özelliği birçok kripto para için getirmesi beklenirken, şu aşamada en olası ikilinin Ripple’ın XRP’si ve Verge’ün XVG’si olduğu belirtiliyor. Böylesi bir hamlenin gerek piyasaların genelini gerekse de bu iki koinin işlem hacmini çok ciddi miktarda arttıracağını ön gören otoriteler, Cardano’nun (ADA) yaşadığına benzer bir olayın da yaşanacağını düşünüyor.

Hatırlanacağı üzere Binance, geçtiğimiz günlerde Cardaono (ADA) için BNB ve Tether alternatiflerini getirmiş ve piyasalar bu habere çok olumlu cevap vermişti. ADA’nın günlük işlem hacmi, o haberin ardından 18 Nisan’daki 181 milyon dolar’dan, 19 Nisan’da 250 milyon dolara çıkmıştı.

Coinbase’de listelenebilmek ve işlem görebilmek için deyim yerindeyse uzun süredir amansız bir savaş veren XRP ve XVG’nin, bu işlemin ilk iki üyesi olması da, bu koinlerin arkasındaki kurum ve kuruluşların zaferi olarak görünüyor. Bu iki koinin atağa geçeceğini öngören otoriteler, özellikle de Coinbase’de listelenmeyi bir türlü başaramayan bu koinlerin, elinin güçleneceği fikrinde birleşiyor.

Özellikle XRP’nin böylesi bir işleme açılması, onun senet olduğu iddialarını bir anlamda çöpe atacak çok ama çok önemli bir argüman. Birçok otorite, Binance’in bu hamlesine Coinbase’in de tepkisiz kalmayacağını ve Ripple’ı önümüzdeki dönemde borsaya dahil edeceğini düşünüyor.

XVG için ise işler şu aşamada hayli iyi gidiyor. Son olarak Porn Hub ile yaptığı anlaşmanın ardından ivmelenen XVG’ye de bu özelliğin gelecek olması, umut verici bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Birçok otorite, eğer bu özellik gelirse özellikle Ripple’da büyük bir işlem hacmi artışı yaşanacağını ve fiyatta önemli bir artışın yaşanacağını ön görürken, işin nereye gideceği de birçok kişiyi şu anda merakta bırakıyor.

Binance’in gerek ADA gerekse de şimdiki bu hamlelerinin, Malta’ya taşınması ile ilgili olduğunu belirten görüşler de mevcut. Özellikle Japon otoriteler ile yaşadıkları sorunların ardından merkezini Malta’ya taşıyan şirketin, artık daha yenilikçi çözümleri piyasaya sunma konusunda iyice hevesli olduğu belirtiliyor.

Binance CEO’Su Changpeng Zao da Malta yerel bankaları ile bu konu hakkında görüşmeler yaptıklarını doğruluyor. Bakalım, bu iş kripto paraları nasıl etkileyecek… Uzun dönemde böylesi bir hamlenin, birçok kripto paranın kaderini değiştirebileceğini düşünmek, pek de yanlış değil…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment