Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Saxo Bank: 2018’in 2. Çeyreği Kripto Paralar İçin İyi Geçecek

Danimarka’nın en büyük bankalarından olan Saxo Bank, kripto paralara karşı takındığı olumlu tavrı; yine sürdürüyor.

Banka tarafından rutin olarak yayınlanan değerlendirme yazısında, bu kez de 2018’in ikinci çeyreğinin ekonomi piyasasına neler getirileceği değerlendirildi.

Saxo Bank’ın strateji ekibinin başında yer alan başarılı analist Jacob Pouncey, kripto paralar ile ilgili konuşurken; bu ürünlerin 2018’in ikinci yarısında artışına devam edeceğini düşündüğünü belirtti ve kripto paraların geleceği hakkında olumlu konuştu.

Kripto paraların geçmiş dönemde dünya genelindeki olumsuz siyasi gelişmeler ve belirsizliklere ek olarak; Brexit, Donald Trump’un başkan seçildiği süreç, Kuzey Kore nükleer silah tartışmaları ve kripto paralar hakkındaki global düzenleme çalışmaları gibi süreçlere rağmen her zaman bir şekilde yükselmeye devam ettiğini belirten Pouncey, geleneksel yatırım piyasalarından sektöre para geçişinin devam ettiğini ve bunun da, Bitcoin ve diğer kripto paralara olumlu bir 3 ay yaşatacağını düşündüğünü belirtti.

Pouncey, şöyle konuştu:

”Kripto paralara sermaye akışı devam ediyor. Yatırımcıyı koruyan düzenlemeler ve daha stabil yasalar bu süreci hızlandırıyor. 2018’in ikinci çeyreğinin, kripto paralar için iyi geçeceğini düşünüyorum.”

Saxo Bank ve onun analiz ekibi, Bitcoin’in fiyat tahminlerini yapmaları ile de meşhur. Örneğin 2016’da Bitcoin’in 450 ila 950 dolar arasında gelip gittiği dönemlerde bankadan bir analiz yayınlanmış ve Bitcoin fiyatının gelecek sene 2 bin 100 dolar seviyelerine geleceği iddia edilmişti. Bu analiz, o dönemin kripto para medyası ve otoriteleri tarafından ”gerçekçi” bulunmamıştı.

Daha sonra da 2018 başı için Bitcoin/Dolar paritesi 1000 doların altı olabilir diyerek müşterilerini uyaran Saxo Bank’ın analiz ekibinde yer alan bir başka tecrübel isim Kay Van Petersen ise, 2019 başında Bitcoin fiyatı için tam yüz bin doları işaret etti.

2018’in ilk çeyreğinde sektörde neler yaşandığına ilişkin konuşan Pouncey, kripto paralardaki ayı piyasasının hemen hemen bittiğini ve döngünün olumlu yöne evrileceğine inandığını belirtti. Pouncey, şöyle konuştu:

”Bana kalırsa eninde sonunda bu olumsuz, negatif trendin krıılacağını göreceğiz. Çünkü bir çok panik satışı yapan yatırımcı, ayı marketinde elindekini kaybetti ve kalan yatırımcılar da iyi haberleri sürekli olarak istiyor ve kovalıyorlar. Sektöre akmaya başlayan parayı da göz önüne alınca, işlerin iyi gideceğini ön görmek pek de güç değil.”

Pouncey’nin argümanları aslına bakılırsa pek de desteksiz değil. Özellikle son dönemde Wall Street’ten birçok önemli ismin kripto para piyasasına geçiş yaptığını sizlerle paylaşıyoruz. Sadece yetenek ve beyin de değil, Wall Street’ten ciddi miktarda bir sermayenin de kripto para piyasalarına giriş yaptığı belirtiliyor.

Örneğin son olarak Och Ziff Capital Managament yöneticisi Alesia Haas’ın ünlü kripto para borsası Coinbase’e CFO olarak atandığı haberi, kamu oyu ile paylaşılmıştı. Ayrıca yine Goldman Sachs’ın üst düzey yöneticilerinden olan Breanna Madigan da kripto para cüzdanı Blockchain.com’a katılıp baş stratejist olmuştu. Böylesi ”beyin” transferlniin yanı sıra, piyasaya Tether’in rakibi olarak yeni bir soluk getirmek isteyen bir başka stabil koin projesi Basis de, Bain Capital Ventures şirketi ve Andreessen Horowitz gibi isimlerdem yatırım aldığını ve toplamda 133 milyon dolarlık bir meblağ topladığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment