Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Vekil: Blockchain, Devasa Bir Etki Yaratacak

Londra Blockchain Konferansı’nda dün bir konuşma gerçekleştiren millet vekili 2, Blockchain teknolojisi hakkında enteresan ifadeler kullandı.

İngiliz hükümeti tarafından yazılı metin olarak web sitesine yüklenen konuşmada Blockchain teknolojisine övgüler yağdıran Hancock, Blockchain teknolojsinin finansal sektör, hükümet hizmetleri, yasalar ve düzenlemeler gibi birçok ana konu başlığında devasa etki yapacağını ve tüm bu kalemleri adeta baştan dizayn edeceğine inandığını belirtti.

İngiltere hükümetinin de bu sektörde yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmadığını ve Blockchain tabanlı girişimleri sürekli teşvik etmek için yoğun çalışmalar yaptığını belirten Hancock, aynı zamanda kripto paralar ile ilgili düzenlemelerin de mantıklı bir zeminde son sürat devam edeceğini belirtti.

Blockchain teknolojisinin global çapta insanlığın yaşadığı en büyük açmazları çözebilecek potansiyelde olduğunun altını çizen millet vekili, buna örnek olarak da Ethereum Blockchain’i tabanlı son gelişmyi örnek gösterdi. Hatırlanacağı üzere, Suriyeli vatandaşların korkunç bir kimyasal saldırı sonucu bütün dünyanın dikkatini çekmesiyle birlikte savaşta yıkım haline gelen ülkeden kaçıp Ürdün sınırına sığınan mültecilerin verilerini özel ve gizli tutmak için Blockchain teknolojisine dayanan, insani bir program geliştirilmişti.

Yine konuyla ilgili konuşmasına devam eden Hancock, İngiliz hükümetinin Blockchain tabanlı projelere destek için var gücü ile çalıştığını ve hükümetin daha şimdiden Güneş enerjisi sistemleri, temiz su sağlanması gibi konularaı ele alan bu tarz girişimlere 10 milyon pound tutarında bir fon sağladığını da ifade etti.

Aynı zamanda son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Facebook ve Cambridge Analytica’nın başı çektiği Facebook veri skandalı özelinde Blockchain’in etkisine de değinen Hancock, Blockchain sisteminin gerek hükümetlere gerekse de kişilere kendi verilerinin kontrolü için büyük kolaylık sağlayacağına inandığını belirtti.

Yine son dönemde dünyada sıkça dile getirilen ve tartışılan kripto paralar ile alakalı düzenlemelerin ne konumda olması gerektiği ile ilgili de fikirlerini paylaşan Hancock, İngiliz hükümeti olarak konuyu sıkı takip ettiklerini ve ellerinden geldiğince geri bildirimleri toplamya çalıştıklarını belirtti. Hancock, hükümetlerin bu düzenlemeler noktasında teknolojinin olumlu etkilerini sınırlayacak hareketler yapmaktan kaçınmaları gerektiğini belirtirken, Blockchain’in yararlı olacağı sektörlerde de, düzenlemelerin teknolojiyi destekler nitelikte olması gerektiğini savundu.

Hancock’un bu açıklamaları son dönemde İngiltere’nin Blockchain’e bakışını da özetler nitelikte. Özellikle son günlerde çıkan bazı haberler İngilizlerin Blockchain tabanlı işleri teşvik ederek bu konuda Amerika ve diğer ülkelerin önüne geçmeyi amaçladıklarını iddia ediyordu.

Konuyla ilgili sözlerine son veren Hancock, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Blockchain gerçekten bize sormamız gereken soruları soruyor. Bu sorularla daha önce karşılaşmamıştık. Örneğin, merkezi olmayan ve aynı zamanda da sınır tanımayan bir sistemin düzenlenmesi konusunda hükümetler olarak nasıl bir yol izlemeliyiz? Veya akıllı kontratların bize getirdiği sorunlar ile nasıl baş etmeliyiz? Bunların cevabını bulmalı ve araştırmaya devam etmeliyiz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment