Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Europol’ün Eski Uzman İsmini Denetim Ekibine Kattı

Europol’ün dark web ekibinde görev alan Nils Andersen-Röed, kariyerine kripto para borsası Binance’in denetim ekibinde devam edecek.

  • Nils Andersen-Röed, Binance’in sunduğu hizmetleri yasa dışı amaçlarla kullanmaya çalışan kullanıcıları tespit etmek ve kolluk kuvvetlerine ilgili soruşturmalarda yardımcı olmak için çalışacak.

  • Binance CEO’su Changpeng Zhao, yasal işlerden sorumlu kadrolarını büyüttüklerini ve regülatörler ile daha “aktif” bir görüşme yürütmeye başladıklarını açıklamıştı.

  • 2018-2021 tarihleri arasında Europol’ün dark web ekibinde yer alan Andersen-Röed, ondan önce Hollanda polis teşkilatı bünyesindeki bir dark web ekibini yönetiyordu.

  • Andersen-Röed, Binance’e katılmasıyla ilgili olarak, “Suçlular kripto paraları yasa dışı amaçlarla suistimal etmeye çalışıyor ve bu, sektördeki masum insanları etkileyebiliyor. Binance’te hem insanları bunlardan koruyabilecek hem de dünya genelindeki kolluk kuvvetlerine yardımcı olabilecek bir konumda olacağım.” dedi.

  • Changpeng Zhao, Binance’in son aylarda birçok regülatörden uyarı almasının ardından, “meslektaşlarının dilinden konuşabilecek” eski regülatörleri Binance kadrosuna katmaya çalıştıklarını söylemişti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!