Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Fransa’dan Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı Lisansı Aldı

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası Binance, Fransa regülatör kurumu tarafından Dijital Varlık Hizmet Sağlayıcısı (DASP) lisansı aldığını duyurdu.

Fransa’nın regülatör kurumları Autorité des Marchés (AMF) ve Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution’ın (ACPR) verdiği onay sayesinde Binance, Fransa’da şirket kuran ilk küresel kripto para borsası olduğunu söyledi.

Binance France CEO’su David Princay konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Binance’in Fransa’da lisans alması Avrupa’nın kripto para piyasası için çok önemli bir adımdır. Özellikle kripto paraların terörün finansmanı olmaması için Binance’in çalışmaları, Avrupa’da kripto paraların benimsenmesini artıracaktır. Daha fazla benimsenme olmasından kaynaklı piyasada likidite sağlanacaktır.

dedi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Paris’i bölgenin merkezi haline getirmeyi planladığını ve Fransa’nın kripto para konusunda çok katı kuralları olduğunu ancak bununla baş edebileceklerini belirtti.

Ayrıca, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) 13 Nisan tarihinde gerçekleştirilen Paris Blockchain Haftası Zirvesi’nde Fransa’ya 108 milyon dolarlık yatırım yaparak Paris merkezli Startup kampüsü Station F’de yer satın aldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!