Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarındaki Haftalık Para Çıkışları Sürüyor: 120 Milyon Dolar Çıkış Yaşandı

Dijital varlık yöneticisi CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan geçtiğimiz hafta içerisinde net 120 milyon dolarlık para çıkışı oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, üst üste 4. hafta para çıkışı yaşandığı belirtildi. Ayrıca bu haftaki 120 milyon dolarlık çıkış ile birlikte 4 haftada yaşanan toplam fon çıkışı 339 milyon dolara ulaştı.

CoinShares yaptığı paylaşımda, çıkışların %41’lik kısmının Amerika’dan ve %59’luk kısmının Avrupa’dan olduğunu belirtti.

Ayrıca dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in yerel token’ı FTT’ye 38 milyon dolar değerinde fon girişi oldu ve bu hafta en çok para girişi olan altcoin olarak bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta bitcoin’den 137.7 milyon dolar, Ethereum’dan 25.1 milyon dolar para çıkışı görüldü. Uzun bir süredir para girişi olan altcoin’lerden de bu hafta para çıkışı oldu. Cardano’dan 400 bin dolar, Litecoin’den 600 bin dolar, Polkadot’tan 800 bin dolar ve Solana’dan 1.5 milyon dolar para çıkışı yaşandı.

Geçen hafta toplam 25.1 milyon dolar çıkış yaşayan Ethereum fonlarının, yılın başından bu yana toplam çıkış miktarı yaklaşık 194 milyon dolar oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!