Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Gelişmelere Devam Ediyor – Binance Labs Afrika Çıkarması Yaptı

Afrika toplamda 1.2 milyar tüketiciye ve gelişmekte olan ekonomilere ev sahipliği yapan bir bölge. Bunun yanı sıra bölgeyi kripto para birimleri için ideal yer yapan bir diğer detay ise, içerisinde herhangi bir bankacılık hizmeti alamayan milyonlarca insan bulundurması. Bu sebepten ötürü kıta Binance gibi kripto girişimlerinin ilgisini de çekiyor.

Binance Afrika’ya Ulaştı

Binance Labs yöneticilerinden Benjamin Rameau, Cuma günü yaptığı bir açıklamada firmanın Afrika içerisinde yatırım yapmak istediğini belirtti. Rameau, Afrika içerisindeki projelerle bağlantı kurabilmesi için desteğe ihtiyaçları olduğunu da vurguladı.

”Bizim hiçbir karargahımız, ofisimiz veya coğrafi sınırlarımız yok. Afrika olduğumuz kadar Asyalı ve Avrupalıyız da. Blockchain devrimi küresel olacak ve Binance Labs bütün tasdik edilmemiş ülkelere yatırım yapmayı gözden geçirecek. Afrika’da evimizde gibi hissediyoruz ve burada başkentimizi açmak istiyoruz.”

Afrika’lı Bir Gelecek

Bir kaç farklı faktöre göre, Afrika günümüzün en büyük kripto yatırım fırsatını barındırıyor. Örnek vermek gerekirse, bir çok gelişmiş ekonominin yaşlı nüfus ve küçülen işçi havuzlarından muzdarip olduğu bir dönemde, Afrika genç ve büyümekte olan popülasyona sahip. Buna ek olarak, kripto para projelerinin kıta içerisinde hızla filizlenmesini sağlayacak birden fazla neden de mevcut. Bunların başında zengin ve çok fazla finansal kurum olan gelişmiş ülkelerdeki bankaların veya benzerin kuruluşların, kendi kazançlarının önüne geçmesini önlemek için kripto projelerini önlemesi gösterilebilir. Afrika’nın çoğu ülkesinde böyle bir durum bulunmuyor çünkü bölgede bankacılık ve finans hizmetleri çok az bir etkiye sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment