Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’de Kripto Para Borsaları İçin Yeni Düzenlemeler Hazırlanıyor

Filipinler‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkedeki kripto para borsalarını ticaret platformları olarak düzenlemeyi planlıyor. SEC yetkililerinden Ephyro Luis Amatong tarafından yapılan açıklamalara göre Filipinler, İsviçre ve Avustralya gibi ülkelerdeki yasal sistemi inceliyor ve bu sistemleri örnek almayı düşünüyor.

Filipinler’de Borsa Düzenlemeleri

Yerel medya kaynaklarına göre Filipinler’deki SEC yetkililerinden olan Ephyro Amatong, SEC’in kripto para borsalarını düzenlemeyi planladığı yönünde bir açıklama yaptı.

Yerel yetkililerin İsviçre ve Avustralya gibi ülkeleri örnek aldıklarını belirten Amatong şöyle ekledi:

“Kripto para borsalarını ticaret platformları olarak düzenlemek istiyoruz.”

Amatong’a göre SEC, önümüzdeki haftanın sonlarına doğru konuyla ilgili taslakları hazırlamış olacak.

SEC ile Merkez Bankanın İşbirliği

Amatong’un yaptığı açıklamalara göre SEC, ülkenin merkez bankası olan Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) ile işbirliği yapmayı da planlıyor. “SEC’in de merkez bankasının da” kripto para borsalarını düzenleme konusuyla “ilgilendiğini” belirten Amatong, düzenleme alanında bir işbirliği yapılacağını vurguladı.

SEC’ten ICO Düzenlemeleri

Filipinler’deki SEC’in kripto para borsalarının yanı sıra ICO’larla ilgili de bazı düzenlemeler hazırlaması bekleniyor. Borsalarda olduğu gibi ICO’lar için olan düzenlemelerin taslakları da önümüzdeki hafta tamamlanacak.

Amatong, SEC’in şu an için ICO’lar hakkında olumlu düzenlemeler getirmeyi düşündüğünü belirtti. Ayrıca SEC, ICO’ları küçük ve orta çaplı şirketler için ‘güvenli’ bir para toplama yolu olarak görüyor. Amatong’un ICO’larla ilgili yorumu şöyle:

“Bu teknoloji sayesinde küçük çaplı şirketler güvenli bir şekilde para toplayabilirler. Önceden para toplamak için Filipinler Borsası’nın altyapısıyla uğraşmak zorundaydınız.  Ama bu finans teknolojisi sayesinde bu işlemi küçük bir şirket olsanız dahi düşük bir masrafla tamamlayabilirsiniz. “

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment