Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya’daki Kuzey-Güney Kavgası Şiddetleniyor, Napoli Kendi Kripto Parasını Yapmak İstiyor

Napoli Valisi Luigi de Magistris, şehrin kendine ait özerk bir kripto para oluşturabileceğini duyurdu. De Magistris’e göre Napoli’nin kendine ait bir kripto parasının olması, şehri İtalya’daki “güney karşıtı ayrımcılığa” karşı koruyacak.

Da Magistris, bir süredir Napoli’yi hem politik hem mali açıdan özerkleştirecek planlar üzerinde çalışıyordu ve bu istek doğrultusunda çeşitli adımlar attı. De Magistris’in bahsettiği bu özerk kripto para fikri de şehri özerkleştirme sürecinin bir parçası.

De Magistris, dün yaptığı açıklamalarda pek detay vermedi ancak kendisinin bu konuyla ilgili daha önceden de açıklamaları olmuştu. Hatta De Magistris’in bu konudaki görüşleri şehrin Blockchain ve kripto para konusunda bir hayli aktif olmasını sağladı. Ayrıca Napoli Belediyesi’nin internet sitesinde Blockchain ve kripto para konuları hakkında araştırmalar yapacak özel bir ekibin oluşturulduğunu görmek de mümkün.

İtalya’daki kuzey-güney şehirleri arasında çeşitli problemler yaşandığını biliyoruz. Napoli’nin özerkleşme isteği de bu problemlerden kaynaklanıyor.

Napoli özerkleşmek istiyor ancak şehrin valisi De Magistris’e göre bu istek ilk olarak Napoli’den çıkmadı. Valiye göre yerel yönetimlerin güçlenmesi fikri ilk olarak kuzey şehirlerinden çıktı. Görünüşe göre De Magistris de bu güçlü yerel yönetim fikrinden gayet memnun. Hatta valiye göre özerk bir Napoli, “Roma’daki hükümdarların buyruğundan kurtulmuş” olur. De Magistris’e göre merkez hükümet uzun süredir kuzey şehirlerinin lehine çalışıyor:

“Ülkenin kaynaklarını zenginlere peşkeş çeken, Güneylilere sadece artıkları veren ve bariz bir şekilde güney karşıtı politikalar benimseyen bir hükümet başa gelmeden  önce şimdiye kadar hiç görülmemiş veya yapılmamış bir mücadele başlatmalıyız.”

Napoli’nin şehir olarak bir hayli borcu var ve bu borçların De Magistris’in deyimiyle “yozlaşmış” euro üzerinden ödenmeleri bekleniyor. De Magistris’in borçlar hakkındaki görüşü ise şu şekilde:

“Bu gaspçılara borç ödemektense asıl kurban olan ve ödeme alması gereken bizleriz.”

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment