Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Hükümeti Alanda Uzman İsimler Yetiştirmek İçin Blockchain Eğitimi Verecek

Güney Kore, yeni bir Blockchain eğitim programına başladı. Program kapsamında Blockchain alanında eğitim görecek olan kırk iki kişi, program sonucunda kariyerlerine ‘Blockchain uzmanı’ olarak başlayabilecekler.

Güney Kore’deki Teknoloji Bakanlığı, Kore Standartları Birliği (KSA) ve Hong Kong merkezli Blockchain startuplarından Waltonchain, Güney Kore’deki Blockchain sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek için bir araya geldi.

Altı ay boyunca devam edecek olan süreç Ocak 2019’da tamamlanacak ve programı başarıyla tamamlayan kişiler kariyerlerini Blockchain uzmanı olarak sürdürebilecekler. Waltonchain’in genel sekreteri olan Wang Sang Hyeong, söz konusu programla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Çalışanları profesyonel bir şekilde eğitilmenin yanı sıra iş ve startup alanlarında tek bir merkezden destek sunuyor olacağız. Böylece daha güçlü bir Blockchain sektörü inşa edeceğiz.”

Güney Kore hükkümeti 2018-2023 yıllarını kapsayan özel bir yatırım programı oluşturdu ve bu eğitim süreci de söz konusu program kapsamında gerçekleşiyor. Güney Kore’nin Blockchain, Yapay Zeka gibi teknolojilere önümüzdeki yıl toplam 4.4 milyar dolardan daha fazla yatırım yapması bekleniyor.

Ülkenin gençleri de Blockchain eğitimi alabiliyorlar. Hükümet bundan bir süre önce gençlere çzel bir eğitim programı başlatmıştı. Gençlere hitap eden bu programın amacı da yerel sektöre kalifiye eleman yetiştirmek.

Hükümet ayrıca Kasım ayında Blockchain teknolojisinden en etkili şekilde faydalanan kişilerin ödüllendirileceği bir Blockchain hackathon’u düzenliyor olacak.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment