Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Gibi Büyük Borsalara Gönderilen Fotoğraflar ve Kişisel Veriler Dark Web Üzerinden Satılıyor!

Dread isimli darknet piyasası bünyesinde yer alan ”ExploitDOT” isimli bir satıcı, önde gelen kripto para borsalarına Müşterini Tanı (KYC) protokolü için kullanıcıların gönderdikleri fotoğrafları ve verileri sattığını belirtti.

CCN kaynağının aktardığı habere göre söz konusu hacker ve 2018 yılının Temmuz ayından beri aktif olan ve hackerın Bittrex, Poloniex, Bitfinex ve Binance gibi önde gelen borsalardan KYC kontrolleri esnasında istenen kimlikleri, ehliyetleri ele geçirdiğini belirten bir reklam bu iddiaların asıl kaynağı. Reklamda belirtilene göre 100 evrak ve daha fazlası 10 dolara satılmakta ancak daha fazla ve toplu alım yapacaklara indirim de yapılabiliyor.

Söz konusu reklam dark web üzerinde hala aktif ve kullanıcı da satışa devam etmekte.

CCN, anonim kalmak isteyen bir güvenlik uzmanının satıcı ile iletişime geçtiğini ve üç adet ücretsiz örnek alabildiğini doğruladı. Söz konusu uzmanın aktardığına  göre gerçekten de elinde ”Binance” ve o günün tarihi yazılı belge tutan bir kişinin fotoğrafı var ve bunun yanı sıra aynı kullanıcının kimlik bilgisi veya ehliyetine de ulaşılabilmekte.

Satıcı elinde her ülkeden kripto para kullanıcılarına yönelik belge ve bilgi olduğunu vurguladı ki Türkiye içerisinden de birçok kullanıcının verisi bulunan Binance gibi bir kripto para borsası için bu büyük bir sıkıntı. Binance veya diğer kripto para borsaları ise henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı ancak bu durum daha fazla gündeme gelecek gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment