Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance GYEN İşlemlerini Geçici Olarak Durdurma Kararı Aldı

Binance, bugün sabah saatlerinde listelediği Gyen adlı stablecoin’in işlemlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. Stablecoin ile yapılan alım-satım işlemlerini askıya alma kararı, “volatilite” yüzünden alınmış olmasıyla sıra dışı.

USDT, USDC gibi kripto paralar nasıl birebir oranında Amerikan doları ile sabitlenmişse, GYEN de aynı şekilde Japon yenine sabitlendi. Dayanak varlık olarak JPY’yi kullanıp, bu şekilde regüle edilmiş ilk stablecoin olan GYEN, bugün 10:00’da Binance’e eklendi.

Binance, sabah saatlerinde yayımladığı duyuruda kullanıcıların BTC/GYEN ve USDT/GYEN pariteleri ile işlem yapabileceğini açıklamıştı.

İşlemlerin durduğu açıklandı

Binance; bugün saat 13:00 sularında “kullanıcılarını korumak için” GYEN işlemlerini askıya alma kararı aldı. GYEN fiyatındaki volatilite sebebiyle insanlar 10:34’ten beri GYEN pariteleri ile işlem yapamıyor.

binance-gyen-durdurma

Borsadaki para yatırma/çekme işlemleri normal seyrinde devam ederken, alım-satımlar durdu. Binance’in açıklamasına göre işlemler 14:00 itibarıyla yeniden açılacak. Borsadan gelen verilere göre platformdaki USDT/GYEN paritesi, kısa süre içerisinde 5.6 milyon dolarlık hacim elde etti.

coingecko-gyen
Stablecoin GYEN’in grafiği (CoinGecko)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!