Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Rekor Kıran SoftBank’in Kurucusu Bitcoin Konusunda Kararsız

SoftBank Group Corp. kurucusu Masayoshi Son, Bitcoin konusunda henüz net bir karara varmadığını açıkladı.

Tokyo merkezli SoftBank Group, çarşamba günü Japonya’da rekor niteliği taşıyan bir duyuru yapıp, yıllık 46 milyar dolar net kar açıkladı.

SoftBank’in bugünkü finansal rapor toplantısında, holdingin Güney Kore’deki Coupang’a yaptığı 2.7 milyar dolarlık yatırımın değerinin 28 milyar dolara çıkması ön plana çıktı. Son, WeWork, Greensill, Katerra gibi yatırımları ise “başarısızlık” olarak nitelendirdi.

Kripto paralar “yok sayılamaz”

Tesla, Square gibi dev isimlerden farklı olarak; SoftBank’in kripto para piyasasında henüz herhangi bir payı bulunmuyor. Tesla’nın Bitcoin’e yaptığı yatırıma ilişkin yorumda bulunmayan Son, Bitcoin ile ilgili şunları söyledi:

“Onun iyi bir şey mi, kötü bir şey mi olduğuyla; gerçek değerinin ne olduğuyla, balon mu olduğuyla ilgili çok fazla tartışma var. Dürüst olmak gerekirse, ben (yanıtı) bilmiyorum.

Kripto paraların, artık hitap etmeye başladıkları kitlenin büyüklüğünden ötürü “yok sayılamayacağını” söyleyen Son, “Kripto paraları reddetmek için bir sebep yok. Kendi içimizde müzakerelerimizi sürdürüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yakın zamanda Amazon Inc., Facebook Inc., gibi hisselere yatırım yapan SoftBank, yeni yatırım fırsatları aramayı sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!