Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS’un Geliştiricisinin Kuracağı 10 Milyar Dolarlık Borsanın Detayları

EOS’un geliştiricisi olan Block.one, salı günü Bullish Global adlı yeni bir şirketin tanıtımını yaptı. Bu yıl içerisinde, aynı ismi taşıyan bir kripto para borsasının kurulması planlanıyor.

Block.one’ın duyurusuna göre Bullish, blockchain tabanlı bir kripto para borsası olacak. 10 milyar dolarlık fon sağlanan projede EOS Public Blockchain altyapısı kullanılıyor olacak.

Bir akıllı sözleşme platformu olan EOS, CoinGecko verilerine son 24 saatte %40’tan fazla değerlendi ve 13,01 dolardan işlem görüyor. 2018’de hayata geçen EOS, yazım sırasında 12 milyar dolardan büyük bir piyasaya sahip.

Bullish’teki özelliklere genel bakış

  • Borsada otomatik piyasa yapıcılığı, lending, portföy yönetimi için hazırlanmış araçlar bulunacak.

  • Bunlar, “geçmişte geleneksel finans sektöründeki yetkililerce tekelleştirilmiş fonksiyonelliği” kripto para kullanıcıları ile buluşturacak şekilde tasarlandı.

  • EOS teknolojisi; borsadaki tüm işlemlerin kaydını tutmak ve bu kaydın teyitini sağlamak için kullanılacak.

Block.one, Bullish için ilk olarak 100 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Bullish projesi, buna ek olarak 164.000 BTC’lik, 20 milyon EOS’luk ve Peter Thiel, Alan Howard, Mike Novogratz gibi isimlerce sağlanmış 300 milyon dolarlık fonlamaya sahip.

Peter Thiel’ın, “Güçlü bir bilançosu var.” diyerek yorumladığı Bullish’in, bu yıl bitmeden hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!