Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Hack İddialarını Yalanladı, Gerçekleşen İşlemleri Geri Aldı

Binance CEO’su Changpeng Zeo dün attığı bir tweet ile düzensiz ticaret işlemlerinin bulunduğunun ve geri ödeme yapılacağının işaretini verdi. Ayrıca kullanıcıları, hesaplarını olası kimlik avı riskine karşın nasıl korumaya almaları gerektiği konusunda bilgilendirdi ve uyardı.

Sonrasında ise Binance tüm geçersiz işlemleri geri çevirdi.

“Tüm para yatırma, çekme, borsa işlemleri devam etmekte. Kısa süre içerisinde tüm olan biteni detaylı şekilde açıklayacağız. İlginç bir şekilde hackerlar koinlerini bu girişimin içerisindeyken kaybettiler ve biz bu koinleri Binance Charity vakfına bağışlayacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Her Şey Güvende

Binance müşterilerini, hack iddialarından sonra paralarının hala hesaplarında bulunduğunu söyleyerek rahatlattı.

Binance başkanı Changpeng Zeo “Bütün paralar güvende.” diyerek bir tweet attı.

Sosyal medya kullanıcılarının, hesap bakiyelerinin çekildiğini, piyasa oranında satıldığını ve viacoin‘e dönüştürüldüğünü görmeleriyle birlikte o gün Binance’in hacklendiğine dair dedikodular yayıldı. Ancak Binance, platformunun ele geçirilmediğini söyledi.

“Bütün fonlar güvende. Bunlar sadece ticaret işlemleri sırasında otomatik sinyaller tarafından oluşan düzensizliklerdi.  Bazı hesaplar daha önceden kimlik avından dolayı ele geçirilmiş olabilir. Bunu hala araştırıyoruz. Bütün fonlar güvende.”

https://twitter.com/cz_binance/status/971454040704872448

Reddit’te verdiği ilk duyuruda, Binance bu raporları araştırdığını söyledi, bütün para çekme işlemlerinin durdurulduğunu duyurdu; fakat platformunun hacklendiğine dair dedikoduları yalanlamaya devam etti.

Gönderide “Bu andan itibaren, sadece mağdur olduğu bilinenler API anahtarını vermiş olan yatırımcılar (ticaret işlemlerinde kullanmak amacıyla). Binance platformunun ele geçirilmesine dair hiçbir kanıt bulunmuyor.” yazıyordu. “Lütfen sabırlı olun, biz de en yakın zamanda sizi gelişmelerden haberdar edeceğiz.” 

Reddit’teki bu tartışma, ticaret botları kullanan yatırımcıların API anahtarlarının çalınmış olabileceğini belirtiyordu. Fakat bu sorunun ne kadar geniş çaplı olduğu hala belirsiz.

Ayrıca attığı bir diğer tweette de hesap güvenliği konusunda bir uyarıda bulundu:

https://twitter.com/cz_binance/status/971483376753393664

“Bir kullanıcının geçmişi. Domain isminin altındaki 2 noktayı görüyor musunuz? Bu dolandırıcılık sitesi üye girişi yapıldıktan sonra gerçek siteye yönlendirme yapıyor. Ayrıca, siz giriş yaptıktan sonra bir daha bu dolandırıcılık sitesine giriş yapmanıza izin vermiyor, otomatik olarak Binance’e yönlendiriyor.”

Bu konuda Koin Bülteni olarak biz de bir haber yapmış ve nasıl korunacağınıza dair açıklamalarda bulunmuştuk.

Gün içinde yükselen kripto paralardan biri de Viacoin. CoinMarketCap verilerine göre 3.53 dolara çıkarak değerde %40‘tan fazla bir artış gösterdi. Benzer şekilde, hack iddialarıyla aynı anda başlayan günde, işlem hacminde on kat artış gördü.

Bu sırada Bitcoin, üzerindeki baskıdan dolayı günümüze kadar 9.500 $ civarında seyretmesinden sonra, 9.675 $‘a yükseldi. CoinDesk’in Bitcoin Fiyat Endeksi’ne bakıldığında da fiyatların şu anda sabit olduğunu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment