Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Stratejisti Kripto Parayı Bir Direniş Aracı Olarak Övdü

ABD başkanı Donald Trump’ın eski baş stratejisti olan Steve Bannon, İsviçre’de düzenlenen bir etkinlikte kripto paraların Avrupalı düzen karşıtı hareket için değerli bir nitelik olduğunu söyledi.

Bannon Zürih’te verdiği konferansta kripto paraların ve Blockchain’in popülist hareketi, şirketleri ve hükümetleri güçlendireceğini; para birimlerinin itibarını zedeleyen ve maaşa mahkum insanlar yaratan merkez bankalarından uzaklaşmaları için teşvik edeceğini söyledi. Kripto para yardımıyla gücün merkez bankalarının elinden alıp yeniden insanların kontrolünde olacağına inanan Bannon, kripto paraların ve Blockchain’in yaygın olarak kullanılmasının ve benimsenmesinin modern bir kölelik yaratmış olan baskıcı güçlerden bir kurtuluş yolu olarak görüyor.

”Bir kere kendi para birimini eline aldığında, kendi verilerini eline aldığında, kendi vatandaşlığını eline aldığında, işte o zaman gerçek özgürlüğü tadacaksın.”

Bannon ayrıca merkez bankalarını, hükümetleri ve teknoloji şirketlerini sıradan insanların haklarını ve kimliklerini ellerinden alıp kendi çıkarları için kullanmakla suçladı.

Geçtiğimiz günlerde İtalya’daki seçimlerinde sağcı partinin kazanmasının ardından Bannon da şu anda Avrupa’da bir konferans turunda ve  tur dahilinde kripto paraların ve Blockchain’in sağ milliyetçiliği için kullanılabilecek araçlar olduğundan bahsediyor.

Trump yönetimi için çalışmasından önce Bannon, ABD’da alternatif sağ ve düzen karşıtı retoriğin dobra sesi Breitbart News’ün kurucu üyelerinden biri olarak görev alıyordu. Donald Trump’a danışmanlık yapan ve Ulusak Güvenlik Konseyi üyesi olan Bannon Ağustos 2017’de Beyaz Saray’daki görevinden azledildi.

İsviçre’nin Zug ilçesi ”Crypto Valley” adında global bir kripto para merkezi kurmakta. İsviçre Finansal Piyasalar Düzenleyici Kurulu ileri görüşlü politikalar yürürlüğe koyarak İsviçre’yi kripto para, Blockchain ve dağınık defter alanlarında rekabetçi bir ortam haline getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment