Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

61 Japon Bankasına Ripple Tabanlı Ödeme Uygulaması Geliyor

Ripple’ın 6 Mart tarihli blog gönderisine göre Japon Bankalar Konsorsiyumu, Ripple teknolojisi kullanarak ”MoneyTap” isimli yurt içi anında ödeme uygulamasını 2018 güzünde hayata geçirmeyi planlıyor.

SBI Ripple Asia liderliğindeki 61 bankanın üye olduğu konsorsiyum, Japonya’nın bankacılık varlığının %80’ini barındırıyor. SBI Ripple Asia CEO’su Takashi Okita açıklamasında:

”Banka birliğinin güven, emniyet ve erişimiyle birlikte, ödemelerdeki pürüzleri azaltabilir ve müşterilerimiz için daha hızlı, daha güvenli, daha verimli bir yurt içi ödeme deneyimi sunabiliriz.” dedi.

Konsorsiyumdaki üç banka – SBI Net Sumishin Bank, Suruga Bank ve Resona Bank – önümüzdeki sonbaharda uygulamayı kullanmaya başlayacak ve zamanla diğer bankalar da katılacaklar. MoneyTap kullanıcılarının 7 gün 24 saat ve haftanın her günü alım yapabilmesini sağlayacak.

Ripple halihazırda uzun süredir ödeme teknolojisinin kullanılabilmesi için bankalarla ilişki kurmaya odaklıydı. Şubat ayında Ripple iki yeni finans hizmeti ile ortaklığını açıkladı. Bunlardan biri Suudi Arabistan Merkez Bankası ile ülkenin bankalarının sınır ötesi işlemlerde yararlanması için kurulurken diğeri ise Ripple’ın Blockchain tabanlı tediye sistemini test etmek isteyen Western Union ile kuruldu.

Bu ay Güney Kore menşeili bir banka da havaleler için Ripple sistemini kullanacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment