Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Western Union Ripple İle Çalışmayı Düşünüyor

Geçtiğimiz ay ortaya atılan Western Union’ın, Ripple’ı test edeceği iddiaları şirket tarafından doğrulandı. Uluslararası para transferinde XRP test ediliyor.

Ocak ayının başında, dünyanın en büyük para transferi şirketi Western Unioin’ın, SWIFT sistemi yerine uluslararası para transferlerinde kendi yazılımlarının ve kripto parasının kullanılmasını amaçlayan Ripple şirketinin teknolojisini test ettiği iddia edilmişti. Bu iddiaların ardından şirketle aynı ismi taşıyan kripto para birimi Ripple(XRP), yüzde 10 civarında değer kazanmış ve ikinci kez 3$ değerinin üstüne çıkmayı başarmıştı. İddialar karşısında bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmayan Western Union ise bugün sessizliğini bozdu ve iddiaları doğruladı.

Test aşamasında

200’ün üstünde ülkede hizmet sunan ve 2016 yılını 5.4 milyar dolarlık gelirle kapatan şirketin Mali İşler Müdürü Raj Agrawal konuyla ilgili Bloomberg’e açıklamalarda bulundu. Uluslararası para transferleri için Blockchain teknolojisinin değerlendirildiğini açıklayan Agrawal, kripto para birimi Ripple’ın test aşamasında olduğunu ifade etti. Öte yandan söz konusu testlerin şu an için şirketin önemli bir parçasını oluşturmadığını belirten Agrawal, ayrıca gerçekleştirilen testlerde ”çığır açacak” bir şeye de rastlamadıklarını ekledi.

Finans sektöründe hizmet sunan şirketlerle çeşitli iş birlikleri yapan Ripple’ın, RippleNet isimli ağında halihazırda 100’ün üstünde finansal kuruluş yer alıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta ödeme hizmetleri sunan Çinli şirket LianLian, RippleNet ağına katıldığını ve Ripple’ı test etmeye başladığını duyurmuştu.

Kaynak: Donanım Haber

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment