Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CBA Kredi Kartı Kullanarak Kripto Para Almayı Yasakladı

Avustralya’nın en büyük bankalarından olan Commonwealth Bank of Australia (CBA), bundan sonra müşterilerin Bitcoin ve benzeri dijital paralar almak için kredi kartı kullanmalarına izin vermeyeceğini duyurdu. CBA’nın sitesinde yapılan açıklama şu şekilde:

“Dijital paraların düzenlenmemiş ve oldukça değişken yapıları nedeniyle müşterilerimiz artık dijital para almak için CBA kredi kartlarını kullanamayacaklar.

Müşterilerimiz hala daha şartlarımıza, koşullarımıza ve yasal yükümlülüklere uydukları müddetçe Commonwealth Bank işlem hesaplarını ve banka kartlarını kullanarak dijital para satın alabilir ve satabilirler.”

Bu yasak Bankwest müşterilerine de uygulanıyor olacak ve yasak 14 Şubat Çarşamba itibariyle başladı.

CBA’dan gelen bu karar JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup ve Lloyds Banking Group gibi bankalardan gelen kararlardan pek farklı değil. Bu bankalar da kredi kartıyla kripto para almayı yasaklamış ancak banka kartıyla yapılan işlemlere müdahale etmemişlerdi. Bu gibi büyük bankaların neden kripto para ticareti için kredi kartı kullanımını yasaklayıp banka kartlarına müdahale etmediğini aşağıdaki yazıdan okuyabilirsiniz:

Haber saati ile son 24 saatlik değişimde %6.56 artış halinde olan Bitcoin’in Avustralya’dan gelen bu haberden çok fazla etkilendiğini söyleyemeyiz.

Kaynak: Businessinsider

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment