Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Merkez Bankası, Tüm Bankaların Düzenlemeler Yapılana Kadar Kripto Paradan Uzak Durmasını İstedi

Reuters’ın dün 13 Şubat’ta bildirdiğine göre Tayland Merkez Bankasının yöneticisi Veerathai Santiprabhob, Tayland’daki tüm bankaların kripto paradan düzenlemeler yapılana kadar uzak durmasını istedi.

Reuters’a göre merkez bankası, Tayland’daki ülke çapında faaliyet gösteren bankaların kripto para yatırımı ve ticareti yapmalarının yanı sıra kripto para ticareti için borsalar veya platformlar kurma ve bunlara katılmasını yasakladı.

Ayrıca bankalardan, müşterilere kripto para yatırımı veya ticareti konularında tavsiyelerde bulunmamalarını ve müşterilerin kripto para satın alımları için kredi kartı kullanmalarını yasaklamaları da istendi. Kripto para piyasaları, en alçak seviyelere düştüğü için bazı büyük bankalar geçen hafta kripto para alımlarında benzer bir yasağı zaten başlatmıştı.

Bankaların kripto para yasağı konusundaki gerekçeleri açıklayan Tayland Bankası, para aklaması veya terörist faaliyetleri gibi yasa dışı faaliyetlerde kullanılan dijital para birimleriyle ilgili endişelerini dile getirdi ve kripto para birimlerinin ülkede ulusal para olarak kabul edilmediğini söyledi.

Yasak Koyma, Düzenle

Bangkok Post’un yayınladığına göre Tayland Maliye Bakanı Apisak Tantivorawong, 7 Şubat’ta Tayland hükümetinin kripto para ticaretini yasaklamayacağını ancak dijital para birimleri için düzenleyici bir çerçeve inşa etmeye çalışacağını söyledi. Tayland Bankasının genelgesi, bu düzenleyici çerçeve yerine getirilene kadar bankaların kripto paralardan uzak durmaları için yapılan bir uyarı olarak görülebilir.

2017 yılının Eylül ayında Tayland’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC Tayland), yatırımcıları dolandırıcılıktan koruyacak düzenlemeleri uygulayarak ICO’yu destekleme konusundaki isteğini açıkladı. Bangkok Post’a göre 12 Şubat günü SEC genel sekreteri Rapee Sucharitakul, çevrim içi platformlarda işlem gördüğü için SEC’nin kripto para işlemlerini engelleme hakkına sahip olmadığını, ancak ICO dolandırıcılıklarından korumak için yatırımcıları eğitmeye çalışacağını söyledi.

2 Şubat’ta Tayland Maliye Bakanlığı, Tayland Bankası’nın ve SEC Tayland’ın müşterileri kripto para pazarlarına yatırım yapmak konusunda uyarması gerektiğini ancak Blockchain teknolojisinin Tayland’ın finans sektörü için yararlı olabileceğini söyledi.

Tayland Merkez Bankası, Ethereum’un (ETH) kurucularından Vitalik Buterin ile Ağustos 2017’de mevcut altyapının etkinliğini artırmak için Ethereum’u Tayland finans sektörüyle birleştirme olasılığı konusunda bir toplantı yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment