Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Suudi Arabistan Merkez Bankası ile Ripple Ortaklık Kurdu

Ripple, 14 Şubat tarihinde Suudi Arabistan Krallığı‘nda (KSA) Ripple‘ın sınır ötesi ödeme teknolojilerine destek sağlamak için Suudi Arabistan Merkez Bankası (SAMA) ile bir anlaşma yaptığını duyurdu.

SAMA ve Ripple, bankaların sınır ötesi ödemeleri uçtan uca izlemeyle anında çözmesini sağlayan xCurrent ile birlikte KSA bankalarına destek sağlamak için pilot bir program hazırladı.

Merkez bankası tarafından başlatılan türünün ilk örneği olan pilot program, KSA bankalarına katılarak sınır ötesi ödemeler için xCurrent kullanmasını sağlayacak. SAMA, çeşitli düzenlemeler, program yönetimi ve eğitimi ile KSA bankalarını destekeleyecek.

Ripple‘ın global altyapı yenilik müdürü Dilip Rao ;

“Dünya genelindeki merkez bankaları, sınır ötesi ödemeleri nasıl değiştirebileceğinin farkında olarak Blockchain teknolojisine yönelmekte. Böylece hem şirketlerin hem de tüketicilerin ticaret sürecinde daha düşük engellerle karşılaşmasıyla sonuçlanmakta.”

SAMA, Ripple‘ın yenilikçi Blockchain çözümünü kullanarak anında ödeme yapmak isteyen yerli bankalara kaynak sağlayan ilk merkez bankası olarak önderlik ediyor.”

Ripple, halihazırda 100’den fazla finans kuruluşuyla ortaklık kuruyor. Son olarak geçen hafta Çin merkezli bir ödeme hizmetleri sağlayıcısı olan Lian Lian International ile ortaklık kurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment