Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kış Olimpiyatları’nda Kızağa ‘Oturabilir’

Güney Kore‘de gerçekleşen 2018 Kış Olimpiyatları önümüzdeki 2 hafta boyunca epey sıkça konuşulacak. Olimpiyatlarda kripto para topluluğunun destekleyebileceği bir takım bulunuyor.

ABD kızak takımı, kripto paralar için spor dünyasında bir ilk olacak şekilde bir nevi “Bitcoin şampiyonu” olabilir.

ABD Kızak Derneği Aralık 2017’den bu yana Bitcoin ile bağış kabul ediyor. Takım Olimpiyatlar’da herhangi bir sponsorun logosunu kullanamıyor olsa da toplanacak Bitcoin miktarına göre Bitcoin’in tanıtımının yapılabileceğini söyledi.

Takım, bağış kabul etmek adına kendi Bitcoin cüzdanını oluşturmuş ilk ABD Olimpik takımı olduğunu iddia ediyor. Bitcoin ile kızak sporu da birbirine benzemiyor değil: yüksek hız ve korkunç (bazen).

USA Kızak takımının pazarlama yöneticisi Gordy Sheer şöyle söyledi:

“Biliyorsunuz kızakçıların çılgın olduğuna dair pek çok şaka duyuyoruz ve insanlar bunu neden yaptığımızı merak ediyorlar. Ancak kızak sizin kanınıza işleyen, hayatınızı değiştiren bir şeydir ve tanıştığımız Bitcoin’ciler, dünyanın geri kalanının henüz takdir etmediği bir şeye kendini adamanın nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorlar. Bitcoin’e iyice baktık ve (Bitcoin) kesinlikle bizim anladığımız ve denemeye hevesli olduğumuz bir risk-ödül.”

ABD Kızak ekibine bağış yapan ilk isimlerden biri eski Olimpiyat kızakçılarından ve Wall Street yatırımcılarından olan Ty Danco oldu. Danco da Bitcoin ile kızak sporu arasında doğal bir bağlantı olduğunu düşünüyor.

Bitcoin Şampiyonları

Takım, bağış süresince toplanan Bitcoin miktarına bağlı olarak kullandığı malzemelere ve ekipmanlara Bitcoin logosu ekleyebileceğini de söyledi.

  • 5 Bitcoin – Bitcoin logosu takımın şapkalarında ve hatıra şapkalarında yer alacak
  • 10 Bitcoin – Şapkalar + Bitcoin logosu 2018 sezonu boyunca (Kış Olimpiyatları hariç) takımın tüm dış giyimine dikilecek
  • 25 Bitcoin – Şapka + dikim + Bitcoin logosu gelecek iki sezon boyunca kızaklara eklenecek
  • 50 Bitcoin – Hepsi + Bitcoin logosu gelecek dört sezon boyunca kızaklara eklenecek
  • 100 Bitcoin – Hepsi + Bitcoin logosu dört yıl boyunca (Olimpiyatlar hariç) ekibin deri giysilerinde yer alacak

Ekip şakayla karışık biçimde 21 milyon Bitcoin toplanması halinde -maksimum Bitcoin miktarı- “Satoshi’yi bulup kızağa bindireceğini” de söyledi.

Sporda Reklam

Kabul etmek gerekiyor ki kızak sporunun dünyada öyle ahım şahım bir yeri yok. Nitekim ABD kızak ekibinin de yok. Ancak Olimpiyatlar’da mücadele eden bir ekibin böyle bir hamlede bulunmuş olması daha popüler spor takımları için de bir fırsat sunabilir.

Sektör kripto para reklamı yapmak için gayet uygun ve şu ana kadar spor takımlarının her taraflarında ICO’ların, önde gelen Blockchain ve kripto para şirketlerinin reklamlarını görmemiş olmak şaşırtıcı.

Spor sektörüne reklam veren kripto para platformları var elbette ancak bunlar genelde kripto para ile bahis oynamaya olanak tanıyan platformlar oluyorlar.

Pyeongchang’de Ethereum Kabul Ediliyor

Güney Kore’nin geçtiğimiz 12 ay boyunca kripto para konusunda epey geliştiğini düşünürsek şu an Pyeongchang’de süregelen Kış Olimpiyatları’nda çok daha fazla dükkanın, mağazanın dijital para kabul etmesini beklerdik. Ancak yine de kabul eden belli başlı dükkanlar var.

Olimpiyatlar’ın gerçekleştiği yere yakın bir yerde kayak kiralayabileceğiniz bir dükkan bulunuyor ve bu dükkan ödeme metodu olarak Ethereum kabul ediyor. Düşük işlem ücretlerini ve Ethereum’un ‘evrensel’ yapısını düşünürsek daha fazla dükkanın böyle yapmaması şaşırtıcı.

Olimpiyat haberlerinde kripto paralardan bahsedileceğini sanmıyoruz ancak böylesine büyük ve küresel bir etkinlikte kripto paraların aktif olarak kullanılıyor olması bu teknolojinin gücünü gösteriyor.

Yanında kripto para getirmiş kişiler Değişim Bürosu’na gitme uğraşından kurtulabilirler. Yakın, belki de uzak gelecekte özellikle seyahat eden insanlar dijital paraların ne kadar büyük kullanım kolaylığı sunduğunu anlayabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment