Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Fiyatı 9300$’ı Aştı!

Bitcoin fiyatı gün içerisinde 9.000$‘ı aştı. Pazarın amiral gemisi olan Bitcoin, kısa süreli boğa döneminde yeni bir zafer kazanmış oldu. Şuanki güncel fiyatı ise 9.300$ civarında seyretmeye devam ediyor.

Bitcoin 9300$’a Yükseldi!

Bitcoin diğer alternatif kripto para birimleri ile birlikte Kasım ayından bu yana oldukça düşük seviyelere kadar gerilemişken geçtiğimiz hafta boyunca bu düşüşe son vererek kendisine 8.000$‘lık bir taban oluşturdu. Bununla birlikte Bitcoin, 9000$‘da güçlü bir direnişle karşılaştı ve bu direnişe rağmen kısa bir sürede adeta zırh deler gibi 9000$‘daki direncini delerek yükselişini sürdürdü.

Bu sabahın erken saatlerinde Bitcoin fiyatı 9.000$‘a ulaştı ve Bitfinex‘de 9.300$‘dan işlem görerek tırmanmaya devam etti. Şu an 9.345$‘a ulaşan ve 156.7 milyar $‘lık bir piyasa hacmine sahip olan Bitcoin zirvede yerini korumaya devam ediyor.

Bitcoin hacminin en büyük miktarı şu anda en çok işlem gören 10 adet ticaret çiftinin dördüne sahip kripto para borsası OKEx üzerinde bulunuyor. Bu hacim yoğunluğun sebebi muhtemelen Hong Kong merkezli ticaret borsasının kendi çıkardığı OKB kısaltmasına sahip kripto paradan kaynaklandığı düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde 5 BTC hacmine sahip kullanıcılarına 100 milyon OKB vereceğiyle ilgili bir haberden söz edilmişti.

Boğa Döneminde Zafer!

Bitcoin‘in konumundaki hareketliliğin artmasıyla birlikte belli bir kesim Ayıların kış uykusu vaktinin geldiğini düşünüyor. Geçtiğimiz hafta Pantera Capital kuruluşunun kurucusu olan Dan Morehead, artık ayı döneminin yavaş yavaş değiştiğini söyledi.

Morehead, Bitcoin‘in önceki ayı dönemlerinin ortalama 71 gün sürdüğüne dikkat çekti. Günümüzde ise mevcut düzeltme için henüz 58. günde olduğunu belirterek bu sürenin daha da uzun sürebileceği için hiçbir neden olmadığını dile getirdi.

Ayrıca “Birkaç hafta daha ve her şey normale dönecek. Bitcoin yeniden büyümeye devam edebilir.” diyerek kurumsal yatırımcıların bir sonraki yükseliş dalgasında piyasalara girmeye başlamasını beklediğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment