Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lloyds Banking Group Kredi Kartı ile Bitcoin Alımını Yasakladı

Birleşik Krallık merkezli Lloyd Banking Group, kurumun müşterilerinin kredi kartlarını kullanarak, Bitcoin veya diğer kripto paraların alımını engellediğini bildirdi.

BBC’nin yaptığı açıklamaya göre yasak, Lloyds Banking Group‘un sekiz milyon kredi kartı sahibini kapsıyor. Aynı tarihte Lloyds Banks, Halifax, MBNA ve İskoçya Bankası da dahil olmak üzere yan kuruluşlarda da aynı yasak geçerli olacak.

Daha önceki zamanlarda dile getirildiği üzere, Bank of America ve JP Morgan Chase de bu ay içerisinde müşterilerinin kredi kartları ile Bitcoin satın alımını yasaklamışlardı.

Lloyd‘un vermiş olduğu bu karar, kullanıcıların piyasadaki dalgalanmalara dayanamayıp kredi kartları ile kripto para satın alabileceği ve piyasanın düşmesi durumunda borç bakiyesinin ödenememesi konusundaki endişelerini taşıyor.

Ancak yapılan açıklamaya göre yapılan bu düzenleme, bankamatik kartları kullanarak Bitcoin veya kripto para satın alan kullanıcılara herhangi bir engel teşkil etmeyecek.

Lloyds sözcüsü BBC‘ye yaptığı açıklamada politika değişikliğinin, günümüzdeki bankacılık ürünlerine ilişkin gözlemlerin bir sonucu olduğunu söyledi. Aynı zamanda bu değişiklik, son zamanlarda önemli bir düşüş yaşayan Bitcoin yüzünden kripto pazarındaki kullanıcıların bankaya olan borçlarını ödemelerinde sıkıntıya yol açabileceği bir dönemde geldi. Kısacası banka kendisini güvenceye almak istedi.

Bitcoin fiyat olarak Aralık 2017’in ortasında neredeyse 20.000$‘a ulaşarak bugüne kadarki en yüksek seviyeye gelmişti. Geçtiğimiz son iki ayda ise yaşadığı düşüş ile birlikte iki ayın en düşük seviyesi olan 8.000$‘a kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment