Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya’da Kripto Para Kullanan İşletmeler İçin Yeni Bir Düzenleme Geliyor

İtalya hükümeti kripto para teknolojisinin ülke içerisindeki kullanımını açıklığa kavuşturmak için sunulmuş olan kripto para düzenlemeleri hakkında geri bildirim bekliyor.

Sunulmuş olan bu düzenlemenin özetinde kripto para birimleri kabul eden hizmet sağlayıcılarının ne iş yaptıklarını ve ne kadar kazandıklarını Maliye ve Ekonomi Bakanlığına bildirmeleri gerektiğine yer verilmekte. Ayrıca hükümetinde bu bilgiler ile ne yapacağı da açıklanmakta.

Tam kararnamede ise kripto para birimlerinin mal ve servis satın alınması için kullanılan bir araç olduğunu belirtmekte. Ek olarak herhangi bir merkez bankası veya yetkili kuruluş tarafından çıkarılmadığı ve bir yasal ödeme aracına bağlantısı olması gerekmediği açıklanmaktadır.

Bu kararnamenin asıl amacı Avrupa Birliğinin son zamanlarda çıkarmış olduğu kara para aklama karşıtı yeni yasanın uygulanmasını sağlamak olarak gösterilmektedir. Bu yasa, terörizme finans sağlama ve diğer suçlar için çıkan yeni düzenlemeler sonrasında ortaya çıktı.

Bu amaçla kripto para birimleri ile işlem yapan işletmeler devlet tarafından oluşturulan bir veritabanına kaydedilecek ve takip edilerek aracılara ve temsilcilere bilgi sağlanacak.

Yayınlanan belgede belirtildiğine göre, Hükümet geri bildirim sürecinin bir parçası olarak ülke içerisindeki kripto para birimleri miktarını ve kripto ile çalışan işletmelerin sayısını ölçmeye çalışacak.

Mali suçları önleme departmanı başkanı Roberto Ciciani:

” Bu düzenleme sayesinde operatörler kurallara uyulup uyulmadığını daha iyi kontrol edebilecekler. Bu da onların hukuki uygulamalarını daha net bir şekilde işleme koyabilmelerini sağlayacak.”

Konuyla ilgilenen taraflar 16 Şubat‘a kadar fikirlerini beyan edebilecekler. Yeni uygulama ise Temmuz 2018 itibari ile yürürlüğe konulacak. Varolan  hizmet sağlayıcılarının bu yasa uygulamaya konulduktan sonra kayıt olmaları için yalnızca 60 günleri bulunacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment