Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan, 31 Mart’a Kadar Kripto Paraları Düzenleyecek

Yasa dışı kabul edilmesine rağmen düzenlemeler, kripto paralara yasallık sağlayacak.

Hint Maliye Bakanının yıllık bütçe konuşmasında Bitcoin ve diğer dijital paraların yasallığı (“Hükümet kripto paraları yasal para olarak tanımıyor ve ödeme yöntemi olarak engelleyecek…”) hakkında ki açıklamasından sonra, şimdide yetkililer kripto para ekonomisinin dramatik büyümesine karşı işe koyuluyor.

Bütçe konuşması sonrası, Ekonomik İşler Departmanında sekreter olarak hizmet veren Subhash Chandra Garg, hükumetin Hindistan’da kripto paralar için düzenlemeler çıkaracağını söyledi.

Bu mali yılın sonuna gelindiğinde hükumetin,kripto paralar ve borsalarla ilgili düzenleyici kurallar belirleyeceğini söyleyen Bay Garg, CNBC TV18’de olan etkinlikte şu açıklamayı yaptı:

“Bu yıl içinde, komitenin tavsiyeleri tamamlayacağını umuyoruz.Eğer tamamlanırsa yasal değişiklikler ve düzenleyici atamaları gerekecek ama yinede bu mali yılın sonuna kadar düzenlemeler olacağı kesin”.

Bay Garg, kripto paranın ana akım ekonomisi üzerindeki etkisini incelemek ve konuyla ilgili düzenleyici önerilerinde bulunmak için geçen yıl Aralık ayında kurulan bir komiteye başkanlık ediyor.

Bu, Hindistan hükumeti tarafından kripto para yönetmeliğinin uygulanabilirliğini incelemek için kurulan tek komite değil. Başka bir komitede daha önce aynı raporda yer aldı ancak hükumet ayrıntıları kamuoyuna açıklamadı.

Bütçe konuşmasında Maliye Bakanı, kara para aklaması ve hatta terör finansmanı gibi yasa dışı faaliyetlerde kripto paranın kullanılmasına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Bay Garg hükumetin duruşunu tekrar doğruladı:

“Yeni kurulan borsalar düzenlenmiş borsa değil. Bir bakıma kendi kendine kurulmuş, kendi kendine düzenlenmişler. KYC’yi (müşterini tanı) yürütmek için yasal veya kanuni gereklilikler yok, ayrıca işlemlerin kayıtları da yok “.

“Kripto para varlıkları için düzenlenen bir borsa sistemine geçerseniz doğru yoldasınız demektir”.

Hint vergi makamları da Bitcoin işlemlerini kara para aklama şüphesiyle izliyorlar. Geçtiğimiz ay Gümrük Müdürlüğü ile birlikte Gelir Vergisi Departmanı, birden çok kripto para kullanıcısını araştırdı. Geçtiğimiz yıl, Hindistan’da faaliyet gösteren dokuz kripto para borsasına baskın düzenlendi ve Hindistan’daki Bitcoin kullanıcıları tarafından üstlenilen işlemlerle ilgili yatırımcıların ve kullanıcıların kimliklerini belirlemek için kanıt arandı.

Gelir Vergisi Departmanındaki bir yetkili şu sözleri söyledi:

“Gelir Vergisi Departmanı, günde 1 crore yani 156,000 dolardan fazla işlem yapan Bitcoin kullanıcılarına bildiri gönderdi. Bu ayrıntılar, onları kara para aklama ve dolandırıcılık iddiasıyla inceleyen Gümrük Müdürlüğüne devredildi”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment